Vidar Sundstøl er en av våre skarpeste og mest elegante krimforfattere. "Djevelens giftering" er enda en fulltreffer fra mannen som ga oss Minnesota-trilogien og den underholdende eventyrromanen "Besettelsen". Med utgangspunkt i historikken til Eidsborg stavkirke maner han fram en drivende god historie med drap, overtro, hedenske ritualer og det som verre er som ingredienser.

Den USA-emigrerte etterforskeren Max Fjellanger vender tilbake til hjembygda for å delta i begravelsen til en tidligere politikollega. Fjellanger får raskt mistanke om at det påståtte selvmordet skjuler en hel del makabre gamle hemmeligheter. Han får god assistanse fra den lokale bibliotekaren Tirill (bokens beste karakter), og sammen graver de seg ned i den blodige bygdehistorien.

Så gjenstår det å se om turistnæringen i Telemark kan se fram til en slags Dan Brown-effekt når denne romanen tar av. Det kan nok tenkes at lokalbefolkningen ikke er overvettes begeistret for denne beskrivelsen:

"Han likte seg ikke i Bø. Stedet var lite og klaustrofobisk, og lignet noe som hadde falt ut av Guds lomme ved et uhell".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Denne sto ikke til troende. Begynnelsen var bra, men slutten ble for vidløftig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud