Hei,
Det kan være en forglemmelse fra min side at jeg ikke har ført deg opp på lista, så det kan jeg gjøre hvis du ønsker det.
Lesesirkelen er åpen for alle. Også de som ikke er med og foreslår og velger bøker, kan være med i diskusjonene. Det eneste bryderiet er å ytre ønske om bli registrert i deltakerlista.
Riktignok har det vært forslag om å slette deltakere som har vært passive over lang tid, men det er ikke blitt gjort så langt.
Forøvrig er det et interessant forslag at lesesirkelen skal være åpen for alle, også når det gjjelder forslag til og valg av bøker. Høres besnærende ut, men jeg tror det vil bli mange innsigelser mot det (erfaring fra forrige sesong). Det må jo bli mye enklere å administrere (dersom det ikke blir svært mange bokforslag), for det er faktisk ganske brysomt slik det er nå.
Hva mener dere andre? Skal vi åpne for at alle (bokelskere som ønsker det) kan være med på å foreslå bok og være med på å avgi stemmer?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Ja takk, jeg vil gjerne stå som medlem, for iblant tenker jeg at noen av bøkene jeg har lyst til å lese passer veldig godt å foreslå her. Jeg har slett ikke gitt opp sirkelen, jeg lærte til og med noe viktig av Kjærlighet i koleraens tid, det at man må faktisk lese en bok for å kunne presisere hva man ikke liker såvel som hva man liker. Har hørt enkelte studenter har sagt noe lignende og ikke helt sett hva de mener. Før da. Det handler altså om mer objektiv kritikk, enn den subjektive lystlesingen jeg hittil har holdt på med.
Plutselig her en dag fikk jeg se det har gått 4 år siden jeg registrerte meg her inne... Mange setninger har rent forbi siden og mer blir det... hvorfor ikke gjøre noe utav det?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg synes vi kan velge den metoden som er enklest for deg å administrere, Kjell. Har stor respekt for den jobben du gjør, og vi bør legge opp til at det skal være så enkelt som mulig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for tilliten.
Jeg har igrunnen lyst til å forsøke en noe enklere og mer åpen metode.
Kanskje allerede fra og med neste bok.
Men kategoriene vil bestå i den rekkefølge vi har nå, så neste bok til felleslesing blir i kategorien Nyere nordisk litteratur og boken får benevnelsen Nn4.

Jeg kommer tilbake med forslag til eventuelle endringer etter hvert.

Nå er det **Buddenbrooks" som gjelder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hva har disse innsigelsene egentlig gått ut på? Har det vært mange ikke-medlemmer som har nominert og stemt? Har dette isåfall blitt avgjørende i utvelgelsen av tidligere bøker?

Jeg er ikke med i lesesirkelen, selv om jeg har vurdert å delta i et par-tre av diskusjonene, og mye av det skyldes at jeg oppfatter reglene som litt firkanta og lite inkluderende. Men jeg har ikke fulgt med i alle disse trådene, og vet derfor ikke hva som er bakgrunnen for alle reglene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er fritt for alle å delta i diskusjonane, noko anna skulle etter mitt syn berre mangle sidan ein diskuterer i eit ope forum med over 30 000 medlemmer (sjølv om det så vidt eg kan forstå er berre nokre få hundre som nyttar diskusjonsforumet aktivt).

Eg har ikkje oppfatta at ikkje-medlemmer har nominert og stemt tidlegare, men eg trur også at nettopp førehandsregistrering av kven som ynskjer å bli med har bidratt til at dei som nominerer og stemmer også er dei som har interesse av å bli med på felleslesing av boka som blir valt.

Høyrest eg mistrusik ut no? Eg trur vel egentleg ikkje det er så mange, kanskje ingen, som vil finne på å nominere og stemme berre for tøys og tull. Men det kunne jo t.d. skje at nokon som ikkje er innom sidene så ofte ramlar innom ein avstemmingstråd, og oppfattar det berre som ei avstemming om kva for ei bok ein likar best utan å få med seg at det er avstemming for ei felleslesing.

Håper du blir med i diskusjonen om Buddenbrooks, og at du også blir med i nominering og avstemming av neste bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter min mening fungerer det bra slik det er nå, dvs. at man melder seg på hvis man vil være fast deltaker i lesesirkelen. Det innebærer en aldri så liten forpliktelse: Hver gang man ønsker å nominere ei bok, sjekker man for sikkerhets skyld om man fortsatt står på medlemslista. Dersom man er medlem, men ikke ønsker å lese boka som velges, melder man fra at man står over den aktuelle omgangen. Verre er det vel ikke.

Hvis alle som ønsker det, skulle foreslå bøker eller stemme på bøker, tror jeg lesesirkelen ville bli helt umulig å håndtere. Den er vel allerede ganske arbeidskrevende. Ikke-medlemmer har jo alltid mulighet til å invitere til sine egne, "frittstående" samlesinger av enkeltbøker/verker de ønsker å diskutere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes opplegget ditt, Kjell, er et greit og fint opplegg (forutsatt at jeg har forstått det riktig).
Og jeg forstår det slik: For å kunne nominere bøker til lesesirkelen, og stemme på hvilken bok vi skal lese, må du ha registrert deg som medlem av lesesirkelen. Begrunnelsen, slik jeg oppfatter den, er at det skal være en viss forpliktelse knyttet til å nominere og å stemme frem bøker. Du skal vise interesse for lesesirkelen, for å velge bok og ikke minst for å delta i debatten - ikke bare «slenge innom».

Det stilles (foreløpig) ingen andre krav til lesesirkelens medlemmer enn denne registreringen. Det er med andre ord fullt mulig å være medlem uten å lese alle bøkene som blir stemt frem.

Når lesesirkelens medlemmer, gjennom stemmegivningen, har kommet frem til hvilken bok vi skal lese, kan alle som ønsker det, delta i debatten om boken og forfatteren. Et sjenerøst tilbud, etter min mening.

Det er mye arbeid med å administrere en lesesirkel. Klare kjøreregler er arbeidsbesparende og ryddig. Da vet vi hva vi har å forholde oss til. Jeg synes de reglene du har skissert, Kjell, på alle måter virker gode og rimelige. Om du ønsker å gjøre dette på en annen måte, skal jeg ikke motsette meg det. Du har påtatt deg denne jobben - til glede for oss alle - og hva som er mest praktisk for deg, bør veie tungt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Elin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodemine