Takk for nyttig innspill. Jeg skal undersøke min utgave nærmere. Tror nok ikke den er spesielt tilrettelagt for barn eller ungdom, men kanskje den er mer lik den utgaven det er linket til likevel, siden begge er nyoversettelser? Nå ble jeg litt usikker ;) Det er i alle fall ikke samme gjendikter på de to, så helt like kan de vel neppe være. Spørsmålet er om det får betydning for opplevelsen av å lese den sammen med dere, om boka ikke er helt lik.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Vi har også tidligere "samlest" bøker i forskjellige utgaver og har vel egentlig bare fått interessante diskusjoner ut av det. De to "voksenversjonene" fra Bokklubben er nok ikke identiske når det gjelder ordvalg og uttrykksmåter, men innholdet burde være nokså likt. Sjøl har jeg en utgave fra De unges forlag, utgitt i 1969 og oversatt av Ulf Gleditsch. Den er på 208 sider, og jeg har en stygg mistanke om at den er en såkalt "tilpasset" populærversjon. I skrivende stund ser jeg at det er Huck Finn som ligger forrest i løypa, så jeg er forberedt på å måtte skaffe meg Verdensbibliotekets utgave.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den utgaven jeg har linket til er utgitt på Kagge Forlag, men ettersom både den og Bokklubbens voksenutgave er gjendiktet/oversatt av Olav Angell, er de kanskje "identiske" (?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LeseaaseEllen E. MartolTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THarald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy Englundmge