Mye er allerede skrevet av omtaler til denne boka. Og det aller meste er velfortjent positivt.
For dette er, etter min mening rett og slett en knallbra bok, uansett hva man måtte ha av preferanser av innenfor roman- eller krim- litteraturen. En av de aller beste bøkene jeg har lest og en velfortjent sekser!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

>>For dette er rett og slett en knallbra bok, uansett hva man måtte ha av preferanser innen litteraturen<<

Du, der tar du feil, må jeg få lov å si. Bra du likte boka. Det gjorde ikke jeg. Synes den var endimensjonal, typisk, og ungdoms-spenningsbok-aktig, der kun den ytre historien er det viktige, et "eventyr" med andre ord. I det hele tatt synes jeg dette var en bok med hensikt å "fenge" den spente leser; de som er spente i allefall. For meg fallt dette like lite i smak som Levi Henriksen og Johnny Halberg.
Uansett; hovedpoenget er at du tar deg vann over hodet med det utsagnet, samme hvilken bok du hadde skrevet det om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Erik.
Takk for tilbakemelding. har noen synspunkter:
Ikke glem at slike bok-omtaler dreier seg om subjektive oppfatninger. Kanskje burde jeg vært mer eksplisitt:

Jeg synes dette er en knallbra bok, uansett hva man måtte ha av preferanser.

Da ment slik at boka kan leses både som en roman og som en krim, og likevel gi fullt utbytte. Men mitt utsagn ”uansett preferanser” blir nok litt ellevilt. Liker man biografier eller filosofiske verk for eksempel, detter jo boka helt utenfor. Bare å beklage.

Det som er med på å løfte boka høyt over den gjengse pop litteraturen, er etter min mening språket: Ordbruken, setningsoppbyggingen, balansegangen mellom den direkte fortelling og det mer sanselige. Om ikke du vektlegger dette, og bare sitter igjen med den faktiske historien, kan jeg nok skjønne at terningskast 6 (som jeg har gitt) kan virke litt mye.
Synes for øvrig det virker litt underlig når du hevder jeg tar meg vann over hodet med nevnte utsagn?
Vann over hodet? Hva mener du? Skulle tro du mener jeg har noen vanskelige oppgaver i vente og som du i tillegg mener jeg ikke vil klare?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei igjen, takk for svar.

Med "vann over hodet" mener jeg utsagnet ditt; som om du kunne snakke på vegne av alle lesere og alle preferanser ( "uansett hva man måtte ha av preferanser" ), men du mener altså "uansett hva jeg bruker av preferanser" men da låter det litt mer platt, så forstår hvorfor du heller ville være litt ellevill. Men da var det jo ikke galt av meg å protestere på ditt utsagn, fint at du er enig i dét.

Angående vektleggingen av det du nevner: språket m.m.; så er dette noe jeg vektlegger høyt i hvordan jeg verdsetter ei bok, men alas; står ikke språkbruket i Mytting's siste bok høyt i kurs her i huset, men dette er jo et subjektivt synspunkt; vi har alle forskjellige prefereranser ;-)

Vel, vi snakket bare litt forbi hverandre da, ha det bra videre, og god lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen.
Ja kommunikasjon er en vrien greie. Skjønner hva du mener.

Og takk, uansett for tilbakemeldinger. Jeg finner slikt lærerikt.
Ha det godt videre, du og.
Morten

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

mgeTine SundalTor-Arne JensenGrete AmundsensomniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanKirsten LundLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaPiippokattaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnneIrenelesergretemorCarine OlsrødHarald K