Jeg blir mer irritert enn imponert over Bjarturs sterke vilje. Tvang er en bedre beskrivelse enn vilje, slik som jeg oppfattet ham. På den andre siden blir ikke stor litteratur hvis ikke det er noe som skurrer i og mellom folk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Et emne vi ikke har vært innom i diskusjonene om verket, er kvinnenes stilling i det samfunnet som beskrives. Det er jo ganske påfallende hvor lett det virker for Bjartur å skaffe seg "kvinnfolkhjelp" på den usle gården sin, enten det nå er gjennom ekteskap eller ikke. Til og med den siste rådskona tar til takke med primitive forhold, enda hun åpenbart ikke står på bar bakke, slik mange andre gjør. Her er kvinnenes rolle helt avhengig av hvorvidt de har en mann å forholde seg til, ironisk nok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg oppfattet det slik at det var en slags legdordning, som jeg igjen tolket slik at det ikke var frivillig om man ville bo hos de(-n) som var villige til å ta imot folk. Det er mulig at jeg bare overførte dette fra Småland og Astrid Lindgren, uten noen videre kritisk tenkning. Uansett har du et poeng angående kvinnens stilling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemKirsten LundLene AndresenEgil Stangeland