Gjorde meg ferdig med Garman & Worse på mandag, og tirsdag/onsdag tok jeg rennefart og "blåste" gjennom Staalesen sin Ingen Er Så Trygg I Fare. Veldig god krim (min første krim på et år, min andre på to år) omhandlende Veum når han får trøbbel med kriminelle som behersker data utover det vanlige.

Nå leser jeg noen noveller av Kielland - og ender nok der i helga, før jeg mandag tusler på biblioteket for påfyll.

Og sånn går no feriedagan...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Veum er bra, har alle bøkene liggende klarer, og når jeg har lest dem har jeg alle 12 filmene også på DVD. Vet at de går på tv 2, men vil lese bøkene først, har så langt kun lest noen noveller i Påskekrim samlingene og Staalesens 2 bøker om Bergen, serien på 7 tegneseriealbum, tittet litt i 2 julehefter og lest Knut Gribb tar Bergenstoget. men det fikk meg til å samle opp alle Varg veum bøkene. Har de liggende som det neste sammen med de siste bøkene av Dorothy Simpson/Insp Thanet - 1 bok, Catherine Aird/Insp Sloan - 3 bøker og Ruth Rendell/Ch Insp Wexford - 6 bøker (fikk meg den siste igår).
Ops - Sjekket Catherine Aird på FantasticFiction og så at det var kommet ut 2 til som jeg ikke har, fort til Abe Books!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har lest Veum og Staalesen tidligere. Det var tiårsskiftet 70- og 80-tallet, en 4-5 år, hvor jeg pløyde djupe furer i krim- og spenningslitteraturen. Det var jammen meg ikke mange bøker i den Svarte Serie (fra Gyldendal?) som gikk meg forbi. Av Staalesen var det de aller første han skreiv om Veum, som blei fortært, siden er jeg heller blank på forfatterskapet hans. Kjenner også godt til Ruth Randell, hun blei også gitt ut under den Svarte Serie.

Har vel sett èn eneste film med Veum. Er ingen filmmann generelt, har sett "noen" gjennom tidene, bevares, men det er bøker jeg har størst glede av. Krim blir det som du kanskje leste, lite av. Foruten siste Veum leste jeg Lier Horst, Vinterstengt, i fjor. Og før det, vel, kan ikke erindre noen i den kategorien på denne siden av 2000 :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Vidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenKjell F TislevollSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. Martol