I kapittel 50 blir Åsta Sollilja reint trollbundet av diktene som "huslæreren" framfører. Den sjarlatanen. Jeg ble nysgjerrig på hvilke dikt dette kunne være. Historiene om Ossian kan man saktens skaffe seg informasjon om, men hvem er den franskfødte jegeren ved Mississippiflodens skogkledde bredder?

PS: Kan noen fortelle meg hvordan jeg henter fram aksentene på et standardtastatur? Det irriterer meg å ikke kunne skrive navnene riktig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Eg veit ikkje om vi snakkar om same problemet no, men eg får heller ikkje til å skrive enkelte "fnuttar" inn i tekstboksane her inne. Eg har inntrykk av at dette er eit problem som har oppstått nyleg. Måten eg løyser det på er å skrive i Word, og deretter lime inn i tekstboksa. Fungerer greit, men det kjekkaste er jo om ein får til å skrive det inn direkte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ikke bare du som sliter med dette problemet. Kanskje det løser seg ved å skifte tastatur til norsk med samisk. Se her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjelper denne siden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for godt forsøk, Gretemor; men det må være ett eller annet med Bokelskere (skrifttype, forhåndsinnstillinger eller noe annet som går over min forstand) som gjør at aksent aigu-en ikke slår inn hos meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det tror jeg du har rett i, Marit, jeg har samme problem som deg. Jeg har ingen vansker med aksentene i et Word-dokument, men i innlegg her på bokelskere har jeg gitt dem opp. Prøver å la være å irritere meg ....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har et tastatur som er tilpasset iPaden, jeg finner ikke alle tegnene der heller. Har du et nummer/talltastatur på høyre siden? Da tror jeg du skal bruke de sammen med Alt-knappen.

P.S. har du forsøkt å trykke alt-knappen først, så bokstaven som skal ha aksenten?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det gjelder tatstaur vet jeg ikke, men om du taster direkte på ipaden så må du holde inne den bokstaven du skal endret. Skal du ha "ö" så holder du inne "ø" f.eks.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemLene AndresenEgil Stangeland