Høres herlig ut, Jostein! Og enig med deg: Mye heller en benk, en kaffe og en bok enn å kjøre karusell :-)
Den fremmede av Albert Camus er en fantastisk bok, synes jeg. Av Patrick Modiano har jeg bare lest Gater i mørke, og den falt så absolutt i smak hos meg. Og Laxness begynner jeg å bli alvorlig nysgjerrig på …

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Laxness skriver bedre enn de fleste, og romanen gir et godt innblikk i islendingenes strev for tilværelsen på begynnelsen av 1900-tallet.

Sitatet som sitter igjen fra skolen:

Døyr fe, døyr frendar.

fikk sin fulle betydning for meg, og jeg har lært mye om et land jeg hadde altfor få kunnskaper om.

Hvis du har lyst på en smakebit (4 kapitler) nå, så kan du laste ned en prøve på amazon.com. J.A. Thompson har fått mye kreditt for oversettelsen; Independent People.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å, så flott. Tusen takk for tips, gretemor.
Smakebiten er nå lastet ned, og jeg satser på å lese de fire kapitlene i helgen. Så da spørs det vel om jeg ikke enda en gang lar meg friste til å kjøpe en bok :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, og vi vet at det er vel verdt det. Det klaffer ikke alltid, men når det gjør det, så er alt annet glemt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så sant som det er sagt!

Så forresten at James Salter, en etter min mening fantastisk forfatter, døde i går. Og dermed måtte jeg jo forhåndsbestille en bok av ham som slippes på Amazon den 24.06, Solo Faces (som utkom første gang i 1979 (og som han, ifølge Wikipedia, opprinnelig skrev som et filmmanus som ble vraket av Robert Redford ...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  Skage