Hva mener du med "den særegne norske formen for jødefiendtlighet i mellomkrigstiden og krigsårene"? Hva skilte Norge fra andre land?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det er dette jeg oppfatter som Michelets prosjekt, å vise hvordan tyskerne måtte tone ned den mest aggressive raseretorikken i Norge (fordi den ikke slo an blant folket), samtidig som vi gjorde fint lite for å hjelpe jødene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tror ikke det var særegent norsk. Den norske antisemittismen i mellomkrigstida var mer europeisk enn nasjonal. Også tyskerne måtte "bearbeides", jødeundertrykkelsen ble utviklet gradvis og den aggressive antisemittismen i NSDAP var ikke allmenn. Også i Tyskland var mange passive tilskuere og det kunne kanskje skje der som her fordi det lå en mindre aggressiv, men likevel farlig, antisemittisme i bunn som hadde relativt stor oppslutning eller ihvertfall som relativt mange tolererte?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Wenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalCathrine PedersenKristinBeathe SolbergVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaTine SundalHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHilde