Beklager litt sent innlegg, søster var på besøk med den lille valpen Awesome Tara (også omdøpt til Terror Tara). Det ble noen timer i solen med turbo og terror, men det var også veldig koslig og rolig etterhvert.

Nå er det sikkert mange som koser seg med langhelg eller frenetisk damper dress, kjoler og bunader. Her er det like rolig som alltid, men det går allikevel sakte med lesingen. Lesesirkelboka har jeg nesten gitt opp, men den ligger her og skuler på meg.
Hovedfokuset mitt denne helga er på Til Jacobs forsvar av William Landay, en veldig bra bok som er både spennende og tar opp viktige spørsmål.

God helg og god 17. mai!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Hei :) Forbereder meg til Dubrovnik - tur om noen få uker :) ♡ I helga leste jeg " Dubrovnik" av Vigdis Hjort - hennes kjærlighetserklæring til byen :) ♡

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det jeg har lest i helgen (og ble ferdig i dag 18.mai) har vært Fugletribunalet av Agnes Ravatn. Må innrømme at jeg aldri hadde hørt om henne, men etter å ha lest denne svært fengende boken, kommer jeg helt klart til å lese mer av denne forfatteren!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mye kos, hygge og underholdning med dyr! :)

Jeg hørte ferdig "Senior Peregrino" av Samartin i går. Likte den godt og er spent på fortsettelsen!
Ellers holder jeg fortsatt på med "Det litterære apotek" av Nina George som papirbok. Den har skuffet meg stort. Hadde stor tro på at det var min type bok, men jeg kjeder meg og kun stahet får meg til å fullføre den. 50 sider igjen, så håper å få lest de i dag!
Hørte på LasseMajas detektivbyrå "bibliotek mysteriet" da jeg ble vekket av russen i natt, for å få sove igjen.. Greit å vite hva jeg prater om med ungene som er innom på biblioteket jeg jobber på! Kjekt med storytel, hører fort på mye som jeg ikke hadde lest..
På tur med hunden i dag begynte jeg på bok nr to i trilogien til Samartin, "La peregrina".

God 17.mai alle sammen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har starta på Ragnhild Koldens trilogi om søstrene Vik og deres opplevelser under og etter krigen. Nettopp ferdig med bok en ; I krig og kjærleik. Hiver meg over neste - fant ut at den ligger på ebokbib :)

I morra blir det tog og grillings. Spådd regn - håper på opphold :) Første gang i skoletoget for Vesla her i huset, så litt spenning i forbindelse med det. Grillings med naboene etter lek og moro på skolen.

Ha en fin 17. mai - feiring eller ei :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min katt heter Turbo (og han fyller fjorten år i juni)

I år skal jeg ikke feire 17.mai. Ikke i år heller. Har aldri hatt noe forhold til 17.mai siden jeg var barn. Det var da det ble feiret, men nå så bryr jeg meg ikke noe om det (skal bare henge opp flagget) og for det andre er jeg ingen fest eller sosialmenneske heller. Så holder meg hjemme istedet. Hvis det blir oppholds skal jeg sette meg på verandaen og se på toget og folka som går i tog rett utenfor leiligheten min, og da skal jeg sitte i joggebukse og drikke kaffe mens andre er finpusset. Så jeg får sitte der som en boms og se på de andre feire dagen, haha. Men orker bare ikke å pynte meg bare fordi det er nasjonaldag og ikke skal bort noe sted. Skal til mine foreldre senere den dagen og spise middag og jeg får heller slenge på meg noe bedre da.

Jeg leser for tiden: Nyanser av svart (historien om norsk black metal) av Harald Fossberg. Og som nattlektyre leser jeg: The woman in black av Susan Hill. Kommer vel til å bli ferdig med den i natt. Og når jeg blir ferdig med den kommer jeg nok til å begynne på Minnesota og støvet av Kjartan Hjulstad. Så det blir variert lesestoff denne helga også.

I går (fredag) var jeg og handlet med foreldrene mine (som sagt så kan jeg jo ikke dra bort eller gjøre noe på egenhånd når jeg er borte og har kjøreforbud for jeg kan jo bli svimmel og besvime når som helst med disse svimmelhetsanfallene jeg sliter med.) Følte meg ekstra dum i dag da jeg trillet handlevognen inn i butikken og måtte sette meg ned på gulvet fire ganger under handleturen uansett hvor dumt det ser ut. Men når man nesten ikke ser noe og det føles ut som at kroppen visner, da må jeg bare sette meg ned eller bøye meg fremover hvis jeg rekker det. Har fått blackouts før. Også vil jeg gjerne klare å gjøre ting selv, selv om jeg sliter med dette. Har med foreldrene mine som en slags støttekontakt om det skulle skje noe og det er bare pappa som har bil av foreldrene mine, så derfor er begge ofte med meg når vi skal noe sted.

Sånn sett er jeg lettet for å ha med meg foreldrene mine, men du verden jeg savner å kjøre selv og dra bort selv enkelte ganger, men den friheten har jeg ikke foreløpig så har lånt bort bilen min til noen andre foreløpig. Men gleder meg til den dagen jeg slipper å slite med svimmelhetsanfall både når jeg er hjemme og borte slik at jeg kan få livet mitt tilbake og få komme meg i jobb igjen, men det kan jeg bare se langt etter foreløpig:/

Enn så lenge har jeg jo bøkene, men som sagt så vil jeg gjerne ha et liv som alle andre har også, men, men. Man kan ikke få alt.

Spent på hvordan du liker Til Jacobs forsvar. Den leste jeg i fjor og likte overraskende godt. Håper å få en tilbakemelding på hva du syns om den til slutt. Det er en av de få krimbøkene jeg har lest som har gjort inntrykk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For min del er 17. mai for de som er eller har barn egentlig, for oss andre synes jeg det er litt oppskrytt.

Det er mulig at du synes det er litt drastisk eller at du ikke er klar for det, men har du vurdert å få tak i en rullestol? Det høres ut som det kunne vært et greit hjelpemiddel for deg. Synes du er kjempesterk som fortsatt holder fast ved det du klarer, selv om det koster deg.

Så langt er Til Jacobs forsvar veldig bra, men jeg har fortsatt 1/4 igjen. Skal se om jeg klarer å stable sammen noen ord når jeg er ferdig :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også blitt for gammel til å feire 17. mai og har ikke forhold til det selv. Men litt korpsmusikk en dag i året skader jo ikke ... Har sluttet å feire med å gå i tog for flere år siden og det vil aldri skje igjen, men familiemiddag på den dagen skader jo ikke så det ble det i år også. Så var hos foreldrene mine senere på dagen og spiste middag hos dem. Er et tradisjonsmenneske som kommer fra en tradisjonsfamilie. Liker ikke påske eller jul heller, men en tradisjon er en tradisjon.

Hverken rullestol, krykker eller gåstol kommer ikke på tale. Over mitt lik:) Jeg vil klare meg selv uten hjelpemidler så lenge jeg kan gjøre ting selv om det er til tider slitsomt:/ Men er som kjent sta og kommer meg gjennom det meste selv om det koster meg ekstra energi. Vil ikke at symptomene skal ta fullstendig knekken på meg:)

Gleder meg til et sammendrag fra deg når du har lest ferdig Til Jacobs forsvar:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har jeg full forståelse for, selv om jeg mener det er lurt å bruke de hjelpemidler som kan lette hverdagen. Det gjør det også plutselig mer reelt og synlig om man har hjelpemidler.

Har lest ferdig Jacob, men det tar nok noen dager før det kommer kommentarer. Mitt motto er TTT, Ting Tar Tid :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt også :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg kunne nok formulert meg litt annerledes der, jeg ser det. Det er selvfølgelig min mening at 17. mai er mer gøy for barn, det er helt sikkert mange voksne som også setter pris på nasjonaldagen. Og julaften er jeg veldig glad i!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes også at det ble litt feilformulert, og synes kanskje også det er rart å si at du er glad i julaften, og ikke si det samme om 17 mai. VIbeke du er ikke alene om å mene dette, det er derfor jeg følte at jeg hadde lyst til å forsvare Nasjonaldagen vår. Så det er heller en pekepinne for mange av oss! Det med 17 Mai er blitt så mistolket mer og mer de siste årene. Det er akkurat som om at vi kun feirer dagen pga barna. Jeg synes vi skal være stolte og glade for denne dagen, selv om vi ikke aktivt deltar i feiringen. Da barna mine var små så synes jeg at det var et ork hele dagen, det var dugnader i fleng, springe fra det ene toget for å rekke neste, nei, et skikkelig kav, var dødssliten når dagen var omme. Tankene gikk ikke mye til årsaken for at vi hadde denne kavende feiringen, men nå når barna er voksne, og jeg har fått mer livserfaring, tenker jeg, 17 Mai , du er jo symbolet på takknemlighet. Takknemlighet for at vi kan leve i fred, vi har vår egen nasjon, vi er Norge!
Og så er det jo noen som mener at det blir for rasistisk å være nasjonalistisk, men er det forbudt å være stolt av å få lov til å leve i et fritt land. Jeg synes at det er helt nydelig når jeg ser utlendinger kommer kledd i Norges nasjonaldrakt, bunad på 17 Mai, da tenker jeg, her er det noen som virkelig har forstått det, de er stolte av å bo i landet og de vil bli endel av vår kultur.
De har kanskje opplevd krig, og vet da hvor viktig det er å verdsette et liv i et fritt land, jeg tror vi har mye å lære av våre nye landsmenn hvor viktig det er å bli glad i vår nasjonaldag.
Jeg feirer ikke så mye, liker ikke store folkemasser, men finstasen må på, flagget skal fram! Også har vi vært ute å spist middag med de barna som har hatt fri fra studier, og min far og svigermor. Etterpå ble det kaffebesøk hos min søster. Dagen skal være en festdag i ærbødighet for voksne og barn selv om den feires eller ei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om man er glad i 17. mai eller ikke har da vel strengt tatt ikke noe med nasjonalfølelse å gjøre. Hjelpetelefonen ble nedringt av mennesker som tenkte på ta sitt eget liv i går, mens andre gikk i tog og ropte hurra. Høytider overfokuseres i media, og alle som ikke har noen å feire med, er syke eller sliter med vonde minner føler seg ekstra sårbare og utenfor. Det er virkeligheten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Min mening var at vi må begynne å sette pris på det man har, og at jeg synes at det er så bra at vi kan dele denne dagen med så mange nasjonaliteter. Det er trist at det er så mange som sliter, men tror ikke grunnen er at vi feirer 17 mai, hjelpetelefonen gløder alltid når det er høytider, vi må nok bli flinkere til å "se" hverandre gjennom hele året! Veldig viktig at du nevner det gretemor! For å presisere motivet mitt vil jeg sitere stortingspresident Olemic Thommessen sine ord i går;" Det er gjennom å åpne vinduene mot verden utenfor at den friske vårluften slipper inn, og han minnet om at over 40 prosent av barna i barnetoget i Oslo har minoritetsspråklig bakgrunn. I den norskeste av alle tradisjoner representerer disse barna noe nytt. Flaggene, sangene og symbolene er like mye deres.

Det er den følelsen jeg håper at vi får tilbake, følelsen av frihet, glede av å kunne få lov til å gi andre den følelsen og gleden. Selv om dagen i går var i det kaldeste laget hos oss , så ble ihvertfall hjertet mitt varmt når jeg hørte " Ja vi elsker" .

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det må vel være opptil enhver å definere sin egen nasjonalfølelse. Noen feirer 17. mai for å ta seg en fest uten at de tenker en tanke om hva dagen egentlig står for. Andre feirer ikke 17. mai fordi det er for mye bråk og styr, men de reflekterer stille over hva dagen betyr. Andre igjen er veldig glad i landet sitt, men forbinder ikke dette med festingen på 17. mai.
17. mai oser av nasjonalfølelse, men det betyr ikke at man ikke kan ha nasjonalfølelse uten 17. mai.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er mange som ikke er glad i sin egen fødselsdag, men det betyr da ikke at de ikke er glad i å være i live eller at de ikke er glad i seg selv. Jeg tror jeg ser poenget ditt, men jeg mener ikke at dette nødvendigvis henger sammen. 17. mai er Norges nasjonaldag (synes det er mer riktig enn fødselsdag). Vi fikk grunnloven denne dagen, men det kan vel diskuteres om vi var fri og selvstendige før unionen ble oppløst.

Mitt poeng er at det må være opptil hver enkelt av oss å definere hva noe betyr for oss, så lenge vi ikke går mot noe som er ferdig definert og bestemt. Såvidt jeg vet så må man ikke være glad i 17. mai for å være glad i landet sitt.
Selvfølgelig skal man kunne glede seg over både dagen og at andre feirer den, det har jeg aldri sagt noe på. Men jeg mener ikke at det er en nødvendig for å ha nasjonalfølelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her gjelder det å holde tunga rett i munnen!
1. mai er arbeidernes internasjonale kampdag :-)))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har de ikke innstilt kamphandlingene og blitt veltilpassede konsumenter?
:-/

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Du er selvfølgelig berettiget til å mene det du vil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nå er jeg ikke enig i at det var feilformulert, men jeg ser at jeg kunne uttrykt meg annerledes siden det kan sees av alle. Det er kanskje rart for deg, men for meg handler julaften og 17. mai om to helt forskjellige ting. Julaften er for meg en tid der man spiser sammen og tilbringer tid med den nærmeste familien. 17. mai er derimot for meg en festdag, enten det er på dagen med barn, korps og feiring eller om det er på kvelden med grillfest. Jeg har ikke noe imot noen av delene, men det er ikke for meg akkurat nå.

Jeg kan sette pris på selve ideen og meningen med 17. mai, men jeg har ikke noe sterkt forhold til selve feiringen. Det har ingenting med manglende nasjonalfølelse eller ikke å sette pris på alt vi har. Det er heller ikke fordi jeg misliker budskapet eller synes det er ekskluderende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg, og til lukke med nasjonaldagen når vi kjem så langt!

Her i garden blir det lesesirkelbok, og berre det. Kjærlighet i koleraens tid tek litt meir tid enn eg hadde trudd, så eg har slått frå meg tanken på å starte på ei attåt-bok inntil vidare.

Dermed ser det også ut for at eit av nyttårsforsetta mine kan ryke; færre enn 10 uleste bøker innan månadsskiftet juni/juli. Talet no er 19, det skal halde hardt å lese 10 av dei innan 17 juni. Den dagen får eg nemlig eit lite lass brasilianske bøker ...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det går som bare det!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og siden jeg er litt over middels opptatt av hund, så lurer jeg på hvilken hund Awesome Tara er? :)

Her er det Svøm med dem som drukner av Lars Mytting. FOR ET SPRÅK!!! <3

God helg, og god 17 mai! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hu er en Staffordshire bullterrier som er omtrent 9 uker. En nydelig liten plugg med mye fart i, men hu kan også ta livet veldig med ro :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Åh, så herlig! :) Flott rase det! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat ferdig med Slåttekar i himmelen av Edvard Hoem,en god firer fra meg. Kan anbefales. Nå har jeg begynt på Guds barn av Lars Petter Sveen,spent på den, er skrevet av en lokal forfatter. Og så har jeg kjøpt meg Snorres kongesagaer i tre bind med Kjell Arild Pollestad som
oversetter. Det er en ny åpenbaring for meg,veldig bra.Den kommer nok til å bli lest i lenge,blir kortere eller lengere stykker etter som tiden strekker til.

God helg og nasjonaldag til alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen har jeg kun en bok jeg tenker å lese. Som oftest har jeg flere jeg leser samtidig, men har bestemt meg for at Moby Dick av Herman Melville skal leses i sin helhet uten avbrytelser av andre bøker.

Jeg liker svært godt det jeg har lest til nå, og har på følelsen av at dette vil bli en stor leseopplevelse for meg. Som den også har vært for veldig mange andre. Gleder meg til fortsettelsen!

God helg og 17 mai!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hovedfokusboka di er bra, ikke lenge siden jeg leste den, og jeg likte den veldig godt. Veldig godt liker jeg også Margaret Atwoods trilogi MaddAddam. Holder på med bok nr. 2. Jeg er ikke noen dystopi-fan, men hun skriver så godt med dertil gode karakterbeskrivelser at jeg koser meg.

En riktig god helg og 17. mai til dere alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, er ikke MaddAddam-trilogien fantastisk? Jeg leste Oryx og Crake da den kom på norsk for noen år siden. Leste den på nytt på engelsk i fjor, før jeg kastet meg over The year of the flood og MaddAddam.

Men jeg synes nå det finnes et vell av god, dystopisk litteratur, jeg da. Tenk bare på Atwoods Tjenerinnens beretning, George Orwells 1984 og Kamerat Napoleon, Ray Bradburys Fahrenheit 451, Philip K. Dicks Mannen i Høyborgen og Drømmer androider om elektriske sauer?, Knut Faldbakkens Uår, Aldous Huxleys Vidunderlige nye verden, Cormac McCarthys Veien, Haruki Murakamis IQ84, Kurt Vonneguts Player Piano, Don DeLillos Underverden, Will Selfs The Book of Dave, Emily St. John Mandels Station eleven … for bare å nevne noen :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, veldig bra, husker det var du som tipset meg om den og Margaret Atwood, hjertelig takk for det. Flere av de du nevner har jeg faktisk i hylla. Jeg baserer meg kanskje litt mer på film og Tv-serier, enn på bøker. Synes ikke sjangeren alltid er så vellykket i det mediet. Murakamis 1Q84 er jeg veldig fristet til å laste ned, kanskje han blir den neste. Jeg skal merke meg de du har listet opp :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De dystopiske bøkene jeg listet opp er lest over en periode på mange år, så jeg vet ikke om alle fortsatt er å få tak i – men de fleste finnes vel sikkert på engelsk :-)

Kanskje du skulle gi noen av dem du har stående i hylla en sjanse, for å finne ut om sjangeren kan være noe for deg allikevel?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig er helgetråden på plass :) Det er ikke alltid jeg skriver kommentarer i denne tråden, men jeg tror jeg er innom nesten hver eneste helg for å se det du og de andre skriver.

Denne helgen har jeg bestemt meg for å lese ferdig Hypnotisøren av Lars Kepler. Det er maaange uker siden jeg begynte å lese denne boka på nettbrettet, men jeg har aldri blitt ferdig med den. Det skyldes ikke at boka er treig og kjedelig, tvert i mot, men papirbøkene har fristet mer enn bøker på nettbrettet.

Som lydbok hører jeg nå på Satellittmenneskene av Hans Olav Lahlum. Dette er andre boken om politietterforskeren K2. Jeg likte kanskje den første boken litt bedre enn den jeg hører på nå, men den er ikke dårlig den her heller.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leste Ørjan N. Karlssons "Kongens råd" i begynnelsen av uka og tror jeg har funnet min favoritt av alle norske krimforfattere. Skal lese "Hauges direktiv", en av Karlssons andre bøker. Hvis jeg klarer å komme meg inn fra den strålende sola, blir det også litt tid til Tom Reiss' biografi om Alex Dumas; rival av Napoleon, far til Alxeandre og sønn av en haitisk slave og en marki. Håper biografien er like eventyrlig som jeg har hørt fra et par venner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Høres ut som du har hatt en alle tiders fredag :-)
Ikke den helt store aktivitieten her i huset heller, så regner med at det blir litt lesing.

Jeg fortsetter med Kim Leines Afgrunden, som jeg regner med å lese ut i løpet av helgen. Romanene hans er jo aldri lystig lesing, men han skriver utrolig godt, og etter min mening er denne helt på høyde med Profetene i evighetsfjorden.

Kommer nok også til å lese i hvert fall én novelle til i samlingen Time Ages in a Hurry av en av mine absolutte favoritter, Antonio Tabucchi.

På øret hører jeg om igjen essaysamlingen Me Talk Pretty One Day av og med David Sedaris, en vanvittig artig fyr, som dessuten er en dugende oppleser.

Jeg har også begynt på Early Warning av Jane Smiley. Den er nettopp kommet ut, og er den andre romanen i det som er tenkt å bli en trilogi. Den første boken i denne krøniken om Langdon-familien er Some Luck, som kom i fjor og omhandlet perioden fra 1920-årene til begynnelsen av 1950-årene, og er sentrert rundt familiens farm i Iowa. Early Warning tar til i 1953.

God helg og god 17. mai til alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

TrineRoger MartinsenHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenTrude OmaflamgeBeathe SolbergSusan StensrudSynnøve H HoelIngvild SAnna Katharina MyklebustTor Arne DahlMerethe SolstadVidar KruminsKirsten LundEli HagelundMonica CarlsenHarald KTom-Erik FallaThomas Røst StenerudAmanda AMaikenChristinaTonesen81Daffy EnglundAnn-ElinHanne MidtsundNorahFriskusenBjørg  FrøysaaNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljePiippokatta