Jeg sliter for tiden, og det påvirker selvfølgelig leselyst og konsentrasjon.
Så jeg skaffet meg krimbøkene til Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt på biblioteket i begynnelsen av måneden, og alt i alt synes jeg dette er lett og god underholdning, ikke minst liker jeg språket.
1."Mannet som ikke var morder" terninkast 5
2."Dødens disippel", terningkast 5.
3."Fjellgraven", terningkast 4
4."Den stumme jenta" begynte jeg på i formiddag.
"Kjærlighet i koleraens tid" har jeg lest mye om rundt omkring, en rekke anmeldelser, og ingen bok har fristet meg mindre av de som vi har lest til nå.
Ha en riktig helg god til alle :)
Viser 27 svar.
En lett men ikke lystig krim denne måneden: Jenta på toget / The girl on the train. God krim som ligger et sted mellom Flink pike og Elizabeth er borte. Men jeg likte Jenta på toget bedre enn begge de to nevnte. En sikkelig "hype" internasjonalt, og det synes jeg den fortjener! Vil ikke skrive hva den handler om - jo mindre man vet når man begynner å lese, jo bedre.
Jeg lot meg friste og lastet den ned til 39,- fra iTunes.
Smittsomt. :)
Ikke sant. Jeg har allerede lest ut halve boken :)
En enkel og grei thriller som passer til vårværet, (ferdiglest). :)
Så hyggelig! Håper du også vil like den!
Ikke så dumt å lese litt krim når det er vanskelig å finne andre bøker som fenger eller formen ikke er på topp.
I april er det to bøker som utmerker seg og som begge har fått terningkast fem av meg. Det er En søndag ved bassenget i Kigali av Gil Courtemanche og Eldorado av Laurent Gaudé. Ingen av dem er spesielt lystelig lesing siden den første handler om folkemordet i Rwanda og den andre om flyktningestrømmen fra Afrika til Europa, men de er begge etter mitt syn godt skrevet, og kan anbefales.
April har vært en ganske god måned med tanke på gode bøker, men det er 2 som skiller seg ut litt ekstra. Den første er Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie som ga meg mye å tenke på. Den tar for seg kultur, rase og identitet, samtidig er det en stor kjærlighetshistorie i bakgrunnen.
Den andre er Beasts of No Nation av Uzodinma Iweala. Historien er sterk da den handler om barnesoldater og krig i Vest-Afrika.
Språket i denne utfordret meg, men det var også en del av det som gjorde opplevelsen så ekte.
Synd å høre at du ikke har det noe særlig, men kanskje det hjelper at sommeren kommer snikende.
Leit å høre at du ikke har det helt greit for tiden. Ønsker deg god bedring og håper dagene blir bedre.
Jeg har leselyst, men har ikke vært i form til å lese mye og har derfor kun lest boken fra lesesirkelen. Hva jeg betyr av Dag Johan Haugerud var en fornøyelig bok å lese og var både humoristisk og alvorlig. Det var mye å gruble på og som passet bra siden jeg måtte ha så mange pauser fra den. Jeg ga boken terningkast 5.
Er veldig glad for felleslesingen som motiverer meg til å lese.
Takk Hedvig! Jeg er enig i at Haugeruds bok var vel verdt å lese, den berører mange ømtåelige/viktige temaer i tillegg til at den er svært godt skrevet.
Denne er det beste jeg leste i april:
https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/37324
Mara Lee har skrevet en nydelig poetisk teori, som bygger en slags bro mellom litteratur og vitenskap, en plass som litteraturen i nåtidens samtid er ekskludert fra.
Jeg sender deg gode tanker om lettere dager med økende leselyst og konsentrasjon!
April har vært varierende på lesefronten. I går ettermiddag hurtigleste jeg John Sandford's siste bok Gathering Prey. Vanligvis leses hans bøker på lange flyturer, men siden boken havnet på Kindle'n, og det er noen uker til neste lange flytur, ble den konsumert i går. Etter gårsdagen vet jeg at John Sandford's bøker bør leses i luften, avbrutt av strekk på beina, mat, slumring og dobesøk. Boken krever null konsentrasjon. Og ja, jeg husker innholdet, men jeg glemmer det med god samvittighet i løpet av noen dager. :)
Måneden har også bydd på relesing av noen av Erling Christie's dikt. I etterordet i diktsamlingen - og undring rører vår uro, skriver Jan Erik Vold: Det at Erling Christie falt i en trapp og ødela hodet sitt i påsken 1960 var noe av det verste som kunne skjedd ung norsk diktning akkurat da. Erling Christie var en poet/kritiker som trodde på ordets makt, som visste at diktet var den eneste rene tale og som greidde å holde hodet klart når talen kom til den "engasjerte poesi: Å diskutere poetens politiske engasjement, er omtrent like fruktbart som å diskutere politikerens poetiske engasjement. Poetens fremste engasjement består i å skrive god poesi, i å være en god poet - ikke en god amatør på den politiske talerstol. Jo sterkere kravet om at poeten skal engasjere seg politisk - jo svakere troen på poesien.
Lengst inne.
Lengst inne
der vår kjærlighet er ensom
uten ord og ords bedrag
Lengst inne
der vår svakhet føder svakhets
grenseløse styrke
Er vi alltid sammen
uten krav og løfters nederlag
Lengst inne
Er vi alltid sammen
vergeløst
og tryggere enn alt.
Nevnes bør også Colm Toibin's roman Nora Webster.
En stillferdig og fascinerende bok om en førti år gammel enke med fire barn i en liten by på sør-østkysten av Irland på slutten av 1960-tallet.
Hadde jeg kastet terninger - ville denne boken skåret veldig høyt!
Takk for diktet og omtanken!
Jeg ble så "inn" i boka, at jeg helt glemte å svare på det jeg så først; leit å lese at du sliter, og håper du får hjelp til en bedre hverdag. God bedringsklem!
Denne måneden er jeg ikke litt i tvil om hvilken bok som topper engang: KJÆRE GABRIEL av Halfdan W. Freihow.
Jeg satt og leste høyt fra boka til min mann, nikket gjenkjennende og satt med klump i halsen. Skulle tro boka var skrevet om MIN vakre sønn. Det ER andre som har det som oss, og boka var skrevet med så stor kjærlighet, så den var en fryd å lese. Jeg får lyst å lese den igjen bare fordi jeg skriver om den her. Nydelig bok!
God helg! :)
Jeg har slitt med både øyne og konsenstrasjon den siste tiden, så det har ikke blitt lest så mye.
Valget er derfor lett: Divergent trilogien til Veronica Roth!
Mine første sci-fi bøker, tror jeg, men helt klart ikke de siste! Dette ga mersmak :)
Mine favoritter fra april er nok følgende:
God helg!
Eg kjenner eg er litt msunneleg på alle som får lesa Rothfuss for fyrste gong - eg ventar i spenning og med lengt på siste bok i trilogien.
"The Name of the Wind" har jeg lastet ned for lenge siden, men ikke lest ennå, godt å høre at du likte den:)
Dei beste bøkene eg les i april er ganske anleis enn det eg brukar å lesa. Den eine eg vil trekka fram er Burma Chronicles av Guy Delisle, som er ei teikna dagbok av ein teikneserieteiknar og heimeverande far sine opplevingar i Burma/Myanmar der kona hans arbeider for Leger uten grenser. Både informerande og underhaldande om eit land som er ukjent for mange.
Den andre boki er frå eit meir velkjent landskap, nemleg Anna Kleiva si diktsamling Vårar seinare, som kom ut i fjor. Den handlar om ei bygd som opplever fleire dødsfall om våren, og dikta er både attkjennelege, vakre og triste. Eg har skrive litt om den her.
Av de ca åtte bøkene jeg fullførte i april, er det bare to som fikk terningkast høyere enn 4. Jeg ga en 5'er til "Elizabeth er borte", som jeg var litt usikker på om jeg likte eller ikke.. "Svøm med dem som drukner" likte jeg veldig godt og landet til slutt på en 6'er på den :)
Ga også en 5'er til "The fault in our stars", men regner ikke den med på samme måte da det er en ungdomsbok.
I motsetning til deg, ser jeg frem til "Kjærlighet i koleraens tid", selv om jeg ble litt skeptisk nå ;-) Vet ikke så mye om den, men frykter kanskje den er litt tung å komme i gang med :o
God lesehelg :)
Ikke tenk på det. Motforestillinger kan ha så mange årsaker, og behøver slettes ikke berøre deg.
Det har du jo helt rett i :) Skal jo uansett lese den, så blir spennende om jeg vil like den eller ikke :)
Først og fremst håper jeg, som mariann rygh kvinlaug, at du snart føler deg piggere igjen. Jeg har også savnet deg og innleggene dine!
Jeg ga ingen terningkast seks i april, men av bøkene jeg leste vil jeg særlig trekke fram to som jeg trillet sterke femmere for, nemlig:
House of Sand and Fog av Andre Dubus III (som jeg skrev litt om her inne) og
Eustace Chisholm and the Works av James Purdy. Sakser noe av det jeg skrev etter å ha hørt lydboken The Complete Short Stories of James Purdy for et par måneder siden:
Jeg har lenge hatt stor sans for James Purdy (1914–2009), en amerikansk forfatter som tilsynelatende er forholdsvis ukjent i Norge. Han skrev romaner, noveller, dikt og skuespill. Tidligere har jeg lest romanene Brorsønnen (1961, på norsk i 1964), Malcome (1959, på norsk i 1966) og Cabot Wright Begins (1965, ikke oversatt til norsk), så denne samlingen med alle novellene hans (56 i tallet, hvorav flere tidligere ikke er utgitt), var et funn og en stor lytteopplevelse.
Eustace Chisholm and the Works var en svært omstridt roman etter at den kom ut i 1967, fordi den, som jeg har sett den omtalt, er forfatterens «utilslørte biseksuelle verk». Hadde store forventninger til denne, og de ble så absolutt innfridd.
Takk for omtanken :)
Først og fremst riktig god bedring til deg! Har savnet dine visdomsord, så håper inderlig at du snart føler deg bedre:-)
I april har jeg lest meg til både toeer og femmere. Bøkene som fikk fem, er bøker som jeg er glad for endelig har lest, En halv gul sol og Om mus og menn. Sterke historier begge to.
Jeg leste også en morsom bok, som jeg kjente meg veldig igjen i, Et lite sammenbrudd
Den anbefaler jeg til alle dere kvinner som tror at alt var så mye bedre før, men det var det ikke, boken kunne like godt vært skrevet i dag og ikke for 36 år siden!
Takk, mariann :) "En halv gul sol" ligger på leseplanen min, så snart konsentrasjonen bedrer seg.