Imorgen er det 1. mai og det betyr langhelg for de fleste, jeg tenker derfor at lesehelgen starter allerede idag. For de fleste av oss er kanskje 1. mai lite annet enn en fridag, men historisk sett så har betydd mye for hvordan arbeidshverdagen ser ut idag.

Det blir lite lesing på meg for tiden, men jeg kommer meg gjennom noen sider hver dag og har begynt på min reise i Israel i Evighetens folk kjenner ingen frykt av Shani Boianjiu. Den oppleves litt barnslig ved første titt, men jeg håper den har mer å by på etterhvert. Neste bok er ikke bestemt så om jeg skulle bli ferdig med denne så får jeg komme med en oppdatering.

Etter en hockeyfri uke så er NY Rangers tilbake i andre runde som spilles mot Washington Capitals. Med Zuccarello skadet blir det omveltninger i laget og jeg tror det kommer til å bli mange tøffe kamper framover i jakten på finalen. Første runde i PlayOff vant de relativt greit, men i denne runden tror jeg de må jobbe hardt for seieren. Go Rangers!

Håper dere får en fin ekstra lang helg bokelskere!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Jeg har ikke fått lest så mye i helga desverre..tiltross for langhelg..men avsluttet bok nr 3 i Divergent serien til Veronica Roth tidligere i uka. Den imponerte meg stort og gjør at jeg helt klart kommer til å lese mer sci-fi fremover!!
Lest et par noveller i årets påskekrim fra Cappelen Damm AS på sengekanten. Liker ideene, men syns at novelle formen som regel blir for kort for krim.
I dag har jeg fått hørt første cden av "Bare et barn" av Hanne K Rohde mens jeg har kjørt. Synes den virker veldig lovende! :)

Ønsker dere en god uke! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har vært forkjølet hele uka som det eneste jeg har lest er fan fiction på nettet. Var ute en tur i dag siden jeg hadde 6 pakker å hente, 3 med bøker fra England, et album og blad kjøpt på qxl (Langbein og Ill Klassikere), et blad om George Lucas som jeg hadde bestllt fra England og jeg hadde kjøp meg maltblokker fra Tyskland.
For ca 1/2 år siden lette jeg etter maltblokker her hjemme, men fant bare maltekstrakt. Jeg leste siden i et hefte om Moss Bryggeri at de hadde laget dem på lisens fra et firma/bryggeri i Bayern og sluttet å lage dem for ca 6-8 år siden. Fant etter å ha lest det dem på eBay.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg begynte på Hulder av Tonje Tornes i går kveld. Fortsetter videre på den i dag. Begynte på denne kun på grunn av Reading Challengen. For å kunne krysse ut en forfatter med samme initialer som meg selv, men er positivt overrasket over denne boken. En mystisk og spennende ungdomsbok.

Jeg befinner meg som regel alltid i Myanmar i bøkenes verden. Denne gangen er det The Native Tourist av Ma Thanegi som blir lest. Blir nok noen sider i denne i løpet av helgen også.

God lesehelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er godt i gang med Ti tusen skygger av Bjørn Godøy, den omhandler historien om spedalskheten i Norge. Selvom dette er "bare historie", er det fortalt på en svært levende måte og boken er vanskelig å legge fra seg.
Jeg har også så vidt begynt på Kjærlighet i koleraens tid og begynner å komme inn i miljøet. Det hadde egentlig vært greit med noen illustrasjoner!
Foucaults pendel av Umerto Eco har måttet vike plassen for spedalskhet og kolera et par dager. Denne mursteinen av en bok er litt tung å komme i gang med, men jeg gir ikke opp, den skal jo være bra.
Når jeg leker husmor hører jeg på Bunnfall av Jørn Lier Horst og det er helt greit, med kjente skikkelser og omgivelser, men det er heller ikke noe mer enn det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga les eg Morgon og kveld av Jon Fosse. Spesiell og gripande bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga starter jeg på Stoner. Nå har jeg kommet så langt at jeg har bestemt meg for hvilken bok, så da kliner jeg til! Spent!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesehelgen har helt klart begynt her i huset, ja! Og som vanlig gaper jeg over mye mer enn jeg antagelig burde :-)

Nærmer meg slutten på Elena Ferrantes Hjemreise, som jeg har hatt stående i bokhylla i mange år. Liker den, men synes nok de tre Napoli-romanene jeg har lest av henne er hakket bedre.

Har så vidt kommet i gang med Kim Leines nye roman, Afgrunden, men har ikke lest nok til å mene noe om den ennå.

Har ikke så mye igjen av George Saunders’ novellesamling Pastoralia heller. Utrolig morsom sak, og det beste jeg har lest av Saunders så langt. Regner med å bli ferdig med den i løpet av helgen. I så fall gleder jeg meg til å ta fatt på en annen novellesamling, den nylig utkomne Time Ages in a Hurry, av en av mine store favoritter, Antonio Tabucchi.

På lydbok har jeg nettopp begynt på Survivor av Chuck Palahniuk. Det er mitt første møte med forfatteren, som utvilsomt er mest kjent for romanen Fight Club. Ser at den har fått forholdsvis høye terningkast og gode omtaler her inne. Skal bli spennende.

Ønsker alle en riktig god langhelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er fremdeles i krimmodus:) og denne helgen leser jeg 61 timer av Lee Child en forfatter jeg ikke hadde hørt noe om,men som jeg ble anbefalt,dette er spennende...iskald vinter i Sør-Dakota,en buss skrenser og krasjer.....ellers har jeg et par romaner liggende også hvis det for skummelt...;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er på helgeturne både nordover og sørover, tenk alt ein rekk på tre "fri"dagar. I bagasjen har eg både romanar og rettebunkar, og fokuset logg diverre på dei siste. Det betyr likevel ikkje at eg ikkje kosar meg - til og med med skjønnlitteratur innimellom. Eg les enno Alexander McCall Smith sin versjon av Jane Austen sin Emma. Den er diverre ikkje på langt nær so engasjerande som Joanna Trollope sin Sense and sensibility. På øyra har eg ei av Carlos Ruiz Zafon sine tidlege barnebøker, som i engelsk omsetjing heiter The watcher in the shadows. Eg er ikkje heilt griper,kanskje fordi det har vore for fint ver i det siste, og dette er ei slik bok som passar "en mørk og stromfull aften"? Eg har og med meg eit av impulskjøpa frå Paris, The Highland Fling av Nancy Mitford. Ho skreiv tre ganske lette kjærleiksromanar frå den britiske overklassen på 30-talet, og dette er den fyrste av dei. Men den handlar om Skottland, og meir treng eg knapt for å lata meg overtala.
God lesehelg til dykk alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er så glad i innleggene dine, fordi du gir av deg selv i forhold til livet ditt og jobben din, og sist, fordi språket ditt er så nydelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, tusen takk, gretemor, det var kjekt sagt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser flere bøker samtidig nå:
Evig søndag, La meg synge deg stille sanger, Utvalgte emner i katastrofefysikk og Kjærlighet i koleraens tid.

Ligger an til å bli en "hektisk" lesehelg :-)

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fantastisk med langhelg! Har store ambisjoner om alt jeg skal få gjort, men pleier som regel å gå på en liten smell der.... Skulle fortsatt ha vaska vinduer, så det er øverst på lista. Hagearbeidet frister også og da blir det fort litt bla'ing i hagebøker. Må anbefale late hager av Tor Smaaland, den er veldig bra og hysterisk morsom. Han skriver så festlig om det meste. Eller så holder jeg fortsatt på med lenker av stemmer, det går tregt, men jeg liker den veldig godt. Leser også litt i Det de ikke forteller oss-Steinerskolens okkulte grunnlag, interessant lesing. Det spørs om jeg får begynt på Kjærlighet i koleraens tid , som er neste lesesirkelbok, i helga, men jeg har tatt den frem ihvertfall. God langhelg!!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Her nyter jeg "Stoner" av John Williams. Har nølt litt, er ofte skeptisk til bøker som får så mye skryt fra alle hold, men må bare bøye meg i støvet. Denne boka er lavmelt og vakker og bare helt oppslukende. For øvrig legges nye 10 topper via turistforeningen ut i morgen, så min 1.mai feiring blir på tur i skogen med gode venner og bikkja og niste på veg oppover:-) Gleder meg:-)
God helg og 1,mai feiring til all bokelskere!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Vi har konfirmant i helga, så det blir nok ein god del mindre tid til lesing enn vanleg. Tek seg dårleg ut om faren sit med åpen bok i fanget under middagen. Men ein liten time på senga om kveldane skal eg vel får til, sjølv om vi har ein del besøk.

Eg nærmar meg slutten av Døde sjeler, fantastisk og morosam bok, men også litt omstendeleg til tider. Kanskje blir eg ferdig med den i helga, kanskje ikkje.

I tillegg starta eg såvidt på lesesirkelboka Kjærlighet i koleraens tid. Og med såvidt, så meiner eg såvidt. Har ikkje danna meg noko inntrykk enno, men gleder meg til å kome ordentleg i gang.

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Gratulerer, Det er stas!

Her ble det også Kjærlighet i Koleraens tid som fikk oppmerksomhet i helgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aller først: Lukke til med konfirmasjonen! Sånne dagar er store!

Så må eg berre sei at " Døde sjeler" gjorde inntrykk på meg, spesielt del ein.
Boka har så mange fasettar at den hadde vore ypperlig til diskusjon. Kanskje det blir ein gong?

Eg har også såvidt starta på "Kjærlighet i koleraens tid", ei eldre utgåve som er arv. Ser fram til god diskusjon både med deg og dei andre her inne! :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg ta opp igjen lesingen av : De som er i storm og fare av Wilbur Smith. Den er intenst spennende hele tiden. Det finnes ikke dødpunkter.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vært litt tregt med lesing i det siste,har vært så mye annet.Bare noen sider igjen på En halv gul sol,det har vært en bra leseopplevelse. Er på et par ukers opphold i Steinkjer og hit har jeg tatt med meg Odar av Horats og Rikets hemmelighet av Mika Waltari,pluss Håkon Blekens Mellom fargene. Litt forskjellig,har lest alle før,men det gjør ikke noe når man har en selektiv hukommelse. God langhelg til deg og alle bokelskere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeJarmo LarsenTrude OmaflamgeBeathe SolbergSusan StensrudSynnøve H HoelIngvild STor Arne DahlAnna Katharina MyklebustMerethe SolstadVidar KruminsKirsten LundEli HagelundMonica CarlsenHarald KTom-Erik FallaThomas Røst StenerudAmanda AMaikenChristinaTonesen81Daffy EnglundAnn-ElinHanne MidtsundNorahFriskusenBjørg  FrøysaaNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljePiippokattaingar hPär J Thorsson