Denne storkoste jeg meg med. Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen North Bath, N.Y og handler om smått og stort, små og store, og ikke minst hovedpersonen Donald Sullivan, eller Sully som han kalles. En bok helt etter min smak, full av hjertevarme og lun humor som den er, og som jeg falt pladask for.

Historien tapte seg heller ikke ved at jeg hørte den som lydbok med en av mine favorittopplesere, Ron McLarty, som jeg hadde mitt første møte med da jeg hørte ham lese sin egen roman The Memory of Running (norsk tittel: Jeg husker at jeg løp).

En sterk femmer på terningen fra meg.

Hadde bestemt meg for også å laste ned og lytte til Richard Russos vel mest kjente roman, Empire falls, som han fikk Pulitzer-prisen for skjønnlitteratur for i 2002, da jeg helt tilfeldig fant den som miniserie på HBO-Nordic.

Og for en serie: Russo har selv skrevet manuset, regien er ved Fred Schepisi, og rollelisten er rene stjernegalleriet –: Paul Newman, Ed Harris, Philip Seymour Hoffman, Robin Wright, Helen Hunt, Aidan Quinn, Joanne Woodward og Dennis Farina – for bare å nevne noen!

Russo har heldigvis skrevet mange bøker (men det ser ikke ut til at noen av dem er oversatt til norsk), og jeg kommer garantert til å lese flere av ham etter hvert.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Etter å ha lest dette, måtte jeg sjekke ut Nobody's Fool på audible! :-) På denne blir nok denne månedens bonuspoeng brukt, ja! Ser lovende ut at det er Ron McLarty som leser; han leste sin egen The Memory of Running på en fin måte, synes jeg.

Og Hbo-serien du nevner må sjekkes ut snarlig! Så gøy når man oppdager sånne perler :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra! Tror helt klart dette er noe du kan finne på å like :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har løftet ettermiddagen, som ikke var så aller verst i utgangspunktet, ved å nevne både "Empire Falls" og "The Memory of Running" som jeg ikke har fått lest to år eller mer etter innkjøp. Richard Russo virker interessant, og jeg skal ha ham i bakhodet. HBO-serien var fabelaktig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gled deg til The Memory of Running. Den er fin :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så hyggelig å høre:-)

Jeg ser at på Dagbladet Film at også Nobody’s Fool (norsk tittel: Ingen er fullkommen) er filmet, og den rollelisten er slett ikke å kimse av, den heller. Filmen ligger så vidt jeg kan se verken på Netflix eller HBO-Nordic, og ikke har de den på Platekompaniet heller … Men den kan kjøpes fra Amazon, så jeg får se om jeg gjør det etter hvert.

Du får kose deg med The Memory of Running når du kommer så langt! Håper du liker den, du også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fant den filmen på Netflix, kanskje det var Netflix USA, og den er god, for all del, men jeg hadde sett den før, og "Empire Falls" er bedre. Mange av de samme skuespillerne er med i begge filmene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er filmen i hver fall bestilt, og jeg gleder meg til å se den etter hvert. Og ja, jeg så at det er flere av de samme, gode skuespillerne som i Empire Falls :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så Nobody's Fool på kinoen for mange år siden, og den var vel verd et besøk. En av de filmer som får deg til å gå hjem fra kinoen i godt humør.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg kunne ikke dy meg, så nå er filmen bestilt. Gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundReadninggirl30HanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEivind  VaksvikEli HagelundMads Leonard HolvikPiippokattaAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumNorahIngvild SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudGrete AastorpBjørg RistvedtIngeborg GTine Sundal