Jeg husker at jeg løp

av (forfatter) og Halvor Kristiansen (oversetter).

Gyldendal 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.74 (23 terningkast.)

59 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Smithy er 43-år gammel, venneløs overvektig, kjederøykende alkoholiker, som har rotet det skikkelig til for seg selv. Men hans kaotiske tilværelse er snart historie. En vakker dag befinner han seg på sin gamle sykkel på vei fra Rhode Island til Los Angeles for å hente sin avdøde søsters aske og ta den med hjem. Smithys reise over det amerikanske kontinentet blir et vendepunkt og en oppdagelsestur på mange plan, og underveis møter han en rekke personligheter, mennesker på sitt beste og verste. Underveis finner han ut av seg selv - hvem han er og hvorfor ting har blitt som de er. Og han forelsker seg - mot alle odds.

Omtale fra forlaget

En fantastisk debutroman! "Refusert genistrek", skrev Bergensavisen og ga terningkast 6. "En elegant komponert og stilsikkert gjennomført roman, ..." skrev VG og ga terningkast 5. Møt Smithson «Smithy» Ide; overvektig, venneløs, førtitre år, kjederøyker og alkoholiker og ansatt på en leketøysfabrikk. Etter alles oppfatning, inkludert Smithys egen, en stor taper i livets lotteri. Men Smithys resignerte tilværelse er snart historie. En stor tragedie rammer ham og familien. I kaoset som oppstår, finner han frem sin gamle Raleigh-sykkel. Han har en jobb å gjøre, han vil flykte fra alt . men mest av alt vil han finne ut av seg selv .; ved å krysse det amerikanske kontinentet. Underveis møter han en rekke personligheter . mennesker på sitt beste og verste .; i New York, Denver og Phoenix. Han kastes ut i en rekke eventyr . det ene morsommere, mer uforglemmelig enn det andre. Og underveis forelsker Smithy seg .; mot alle odds.En glad og trist fortelling som fremfor alt omfavner livet. «Dette er en bok som ikke bare står støtt på egne ben; det er en gjennombruddsroman som har i seg materiale til å bli en bestselger .»Stephen KingRon McLarty (født 1947) er mest kjent for sine roller i ulike tv-serier, blant annet i Sex og singelliv og Judging Amy. Jeg husker at jeg løper hans første roman.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205329034

EAN 9788205329034

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 293

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 12 3 2 0 1

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er bøker jeg elsker på grunn av vidunderlige hovedpersoner som til tross for at de har alle odds mot seg skaper forandring til det bedre - og fordi forfatterne skriver engasjerende og godt


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker å kunne se, på enkel måte, hvilke og hvor mange bøker jeg har fått med meg i løpet av ett år. Synes ofte at jeg får lest alt for lite, men når jeg ser listene mine har det jo blitt noen bøker. Likevel - skulle gjerne rukket så mye mer!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Huset i Cloudstreet" av Tim Winton
  • "Ved bredden av Crow Lake" av Mary Lawson
  • "Hekseyngel - Stormen gjenfortalt" av Margaret Atwood
  • "Huset og fuglen" av Alice Hoffman
  • "Café Sorgenfri" av Lolly Winston
  • "Nabogutten" av Irene Sabatini
  • "26a" av Diana Evans
  • "Notater fra en utstilling" av Patrick Gale
  • "Mannen som gikk gjennom lydmuren" av Arne Svingen
  • "Til siste åndedrag" av Denise Mina
  • "Svaber - en vaskeekte detektiv" av Zahid Ali
  • "Montedidio" av Erri De Luca
Alle bokanbefalinger for dette verket