Takk for svar. Jeg følgte meg overhodet ikke mindreverdig (men det er uvesentlig). For deg er det tyngre å lese bøker. For noen er det kanskje tyngre å lytte til bøker. Har lest flere her si at de mister konsentrasjonen og ikke får med seg lydbøker slik at de MÅ lese. Selv lytter jeg ofte til lydbøker på engelsk eller fransk (og av og til tysk). Lytter til norsk lydbok 1-3 ganger i året. Jeg opplever at jeg følger bedre med i handlingen med lydbok fordi jeg konsentrerer meg mer, eller på en annen måte enn med lesebok. Dessuten tilføyer en god oppleser en ytterligere dimensjon til litteraturopplevelsen. Men jeg kan ikke selv få meg til å hevde at det ene er tyngre enn det andre da det ser ut til å være individuelt for folk. Dessuten får jeg meg ikke til å hevde at den varianten som skulle kreve mest konsentrasjon (for noen er det som sagt lydbøker) er å anse som mer høyverdig og at den andre varianten er juks.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Men i alle dager... Det kommer da tydelig fram at Heidi ikke hevder at den ene varianten er tyngre enn den andre, eller at den ene varianten er mer høyverdig og den andre juks? Hun påpeker at det er "juks" å si til noen at en har lest en bok hvis man har hørt den og at hun personlig synes hun "jukser" litt når hun hører lydbok enn når hun leser en bok selv, men ikke at det faktisk er juks å høre på lydbok eller at det er mer høyverdig å lese en bok enn å høre den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

KuboaaEileen BørresenDemetermgeHeidiTonesen81Christoffer SmedaasMarianne  SkageIngunnJMads Leonard HolvikElinBeMalinMarianne AugustaAnn ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaLinda Nyrud