Det har vært en kort uke og her kom helgen litt overraskende på meg idag, det er grunnen til litt seint helgeinnlegg. Lesehelgen er derfor ikke helt planlagt, men jeg leser Blood of the Faithful,
8. boken i The Righteous-serien av Michael Wallace. Dette er en litt uvanlig spenningsserie som jeg har fulgt fra begynnelsen der handlingen er lagt til et fundamentalt mormon-samfunn i Utah.
Etter en liten påske-pause er jeg også tilbake i Discworld-verden til Terry Pratchett med første bok The Colour of Magic. Det er en helt unik verden han har skapt, der jeg tror det meste kan skje.

Utenom bøkene så er det hockey-feber her om dagen, NY Rangers og Zuccarello gikk ikke bare videre til Playoffs, de vant også President's Trophy. Nå gleder jeg meg til å følge de videre gjennom sesongen.

God helg til alle bokelskere!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Enig i at helgen kom fort :)
Denne helgen vies til Huset Dilberne av Fay Weldon. Leser den i norsk oversettelse, men kjenner at jeg irriterer meg over deler av oversettelsen - det ødelegger en del av leseropplevelsen, synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her setter Jon Ronson farge på dagene. Hører ham lese fra Lost at Sea: The Jon Ronson Mysteries. Anbefales virkelig! Særlig for de som har litt sans for Louis Theroux som ligger litt i samme gate i TV-verdenen.

Ronson er radiomann, gravejournalist og forfatter. Han briljerer både som journalist, forteller og forfatter og evner å grave opp stoff om de merksnodigste mennesker og begivenheter. Weird Stuff from Real Life. Noen historier er noe sørgelige (men man ler gjerne innimellom likevel), mens andre byr på episoder hvor man bare rister på hodet, evt klør seg i hodet, evt får hakeslepp.

Boka eller lydboka egner seg forøvrig utmerket til å ta frem i ny og ne da hvert kapittel byr på en ny historie.

Blir definitivt mer Jon Ronson på meg etter hvert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her skjer det så mye annet om dagen, så har ikke blitt så mye lesing. Konsentrasjonen har også sviktet litt den siste uken. Men driver med Opprøreren av Veronica Roth som lydbok nå.
Liker den godt og ser ikke helt bort fra at jeg får hørt de siste cdene nå i efta/kveld. Rekker jeg mer fortsetter jeg på Det litterære apotek som jeg begynte på forrige helg. Gikk litt lei, det skjedde for lite, så har ikke kommet lenger tiltross for at jeg likte de første kapitlene veldig godt... hva synes dere som har lest den om den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gule krokus om våren av Laila Ibrahim leses denne helga, pluss at jeg leser litt Svingens Mørke Verden med mellomste, noe som resulterte i mareritt, så det var jo kjempesmart! :P

God helg!! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Påsken gikk unna i en fei og med influensa til å rote til alt som foregikk ble ingenting som planlagt. Ikke lest ei bok på tre uker, men snublet over Bridget Jones' dagbok hos mamma (hender hun hjelper til med å rydde opp etter loppemarked og sier hun fikk den der - hva er vel bedre enn gratis bøker??), så jeg har nettopp lest den. Hyggelig gjensyn med Bridget, i grunnen. Jeg ga henne en sterk firer. Hva det blir videre i helgen er litt uvisst, kanskje det jeg hadde tiltenkt å bli påskekrimmen min... Uansett i gang med ny runde flyttelass, har for én gangs skyld god tid på det.

God helg til dere og!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

har lest en del bøker om ulike lidelser som jeg ikke visste fantes elller vet noe om. Serien Hva kan jeg fortelle deg om ... er veldig bra. Max 60-70 sider, lettlest og skrevet for barn og unge, men informativt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I helga skal jeg psyke meg opp til å møte opp på min mors 70 - års dag førstkommende tirsdag. Jeg hater slike anledninger for smalltalk er noe av det verste jeg vet (jeg mestrer det bare ikke), og jeg har ikke noe forhold til slekta ellers heller. Men det er snakk om en kveld, så det må jeg vel overleve og hva gjør man ikke for sine foreldre?:)

Men i mellomtiden blir det lesing i helga og jeg leser i: Stalker av "Lars Kepler" og Historiefortelleren av Jodi Picoult. Når jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på Alex av Pierre Lemaitre før helga er over. Kommer ikke til å bli ferdig med alle disse, men håper jeg leser ferdig minst to av bøkene før helga er over.

Ellers er det stille og rolig som vanlig, og jeg kjeder meg fordervet, haha. Jeg og denne kjedsomheten.

God helg til dere også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En halv gul sol:-):-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er nettopp ferdig med Väringar - Nordbor hos kejsaren i Miklagård av Mats G Larsson og skal også lese Vinland det goda - Nordbornas färder till Amerika under vikingatiden denne helgen, i tillegg hentet jeg idag Vikingar i österled - Ett ödesdigert vikingatåg - Rusernas rike - Väringar på biblioteket som jeg lånte på fjernlån.

I tillegg denne helga har jeg nettopp begynt på Christmas Curiosities - Odd, Dark, and Forgotten Christmas siden jeg ville ha noe lettlest å lese på i reklamepausene. Den forteller om Santa Claus' mørke side i tegninger, postkort og glansbilder.

Hvis jeg rekker noe mer skal jeg begynne på Medeltida borgar - maktens hus i Norden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God helg igjen,

Eg har nettopp starta på ei bok som fortel historia om gruvedrifta på Løkken i Meldal gjennom 350 år, gjennom ein oppdikta slektssaga. Gruvedrifta på Løkken var opphavet til storkonsernet Orkla. Boka heiter Bergskatt, og er skrive av Toril Brekke.

Så er eg godt inne i del 2 av lesesirkelboka Hva jeg betyr. Har etter kvart fått ei kjensle av at dei fleste av dei øvrige lesesirkeldeltakarane alt er ferdig med den, så det er mulig at eg kjem til å gasse på litt i forhold til den opphavelege leseplanen på ca 1 kapittel pr dag.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg skal lese Elizabeth er borte, Blod på snø og Biene :) Gleder meg mest til å lese videre i førstnevnte, mens den siste synes jeg er litt treig foreløpig :) Nesbø sin frykter jeg blir en skuffelse, men leses må den uansett ;)

Riktig god lesehelg! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser Jan Mehlums siste roman "Ren samvittighet", lånte den på bibliotekets e-bokutlån i påskeferien. Jeg har lest de fleste av bøkene hans om Svend Foyn, og jeg liker de. Litt av og på leser jeg Terje Holtet Larsens siste roman. Den sparer jeg på, vil at den varer lenge.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å deilig med kort uke og helg igjen! Også så fint vær vi har fått, nå går det an å sitte ute å lese, det er det beste jeg vet!! Nå leser jeg Is it just me av Miranda Hart, morsom og på engelsk. Og samtidig har jeg nettopp begynt på Malstrømmen av Frode Granhus, den virker skikkelig spennende. Den vekker imidlertid minner om en påskekrim som gikk for mange år siden..... Men denne boka er jo skrevet i 2010. Er det noen av dere som vet om det er noen sammenheng her? Ellers vil jeg bare si god helg:-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ut frå omtalen på bokelskere-sida for boka versus det vesle eg hugsar frå TV-serien meiner eg det må vere heilt ulike historier. I TV-serien meiner eg å hugse at opptakta til historia var at ei engelsk dame (sikkert med norske anar) arva eit hus på Sunnmøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det stemmer nok det, ingen engelsk dame her enda.... Og vi er i Lofoten. Men porselensdukker er med og det syns jeg at jeg husker fra TV-serien også;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet at det er to helt forskjellige historier, kom bare til å tenke på TV-serien når jeg så tittelen på boka, mener jeg byttet den til meg her på bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Husker også den påskekrimmen og skaffet meg selv den boka fordi jeg husket TV-serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Lyden av ting som faller, fra Columbia. Juan Gabriel Vásquez. Synes den begynte litt tregt, men har tatt seg opp!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja det har vært mye styr i Påsken, men nå håper jeg det roer seg litt. Holder på å lese Kunsten å være den man er av Sendker,oppfølger til Kunsten å høre hjerteslag. Lettlest og fengende bok. Og når den er ekspedert,blir det En halv gul sol av Adichie. Den kom i posten i dag,har sett så mange gode tilbakemeldinger på den,at jeg vil lese den. Og med skam å melde,så er det litt lite afrikansk litteratur i mitt bibliotek,så dette er et forsøk på å gjøre noe med det. Og det skal tilføyes at de bøkene jeg har lest av afrikansk herkomst,har vært veldig bra.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den holder jeg på å lese nå, gled deg, en fantastisk bok!! Kan jeg bare spørre om du fikk kjøpt den innbundet? Etter å ha trålt "nettet" og "ørten" bruktbutikker, måtte jeg bare bite i det sure eple å kjøpe den i paper back utgaven, vel og merke med stiv perm, men jeg har ikke gitt opp, en dag er jeg kanskje den heldige eier av et flott eksemplar. Må jo forresten takke Jostein, det er jo hans sin fortjeneste at jeg leser denne boken!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ble ingen stive permer,nei. Men greit nok,som du sier så kanskje jeg kommer over et annet eksemplar etter hvert. Det er faktisk samme grunn til at jeg kjøpte boka også,nemlig Jostein. Så takk til han,ser fram til å lese den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den er jeg nettopp ferdig med og jeg syns den var veldig god. Jeg fikk lyst til å vite mer (lese mer) om Afrika. Neste Afrikabok ut er En lenke av stemmer, må bare bli ferdig med det jeg holder på med først

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leste nettopp den, kjempebra, skynd deg å lese ferdig det du holder på med;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, nå er jeg igang:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeJarmo LarsenTrude OmaflamgeBeathe SolbergSusan StensrudSynnøve H HoelIngvild STor Arne DahlAnna Katharina MyklebustMerethe SolstadVidar KruminsKirsten LundEli HagelundMonica CarlsenHarald KTom-Erik FallaThomas Røst StenerudAmanda AMaikenChristinaTonesen81Daffy EnglundAnn-ElinHanne MidtsundNorahFriskusenBjørg  FrøysaaNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljePiippokattaingar hPär J Thorsson