Siden du mener at alle dyr er likestilte og ikke har evne til følelser så kan jeg skjønne at du mener det er det samme om det er rotter eller sjimpanser som blir utsatt for eksperimenter. Jeg tror allikevel du skjønner mitt syn når jeg mener dyrene har forskjellig bevissthet og ulikt nivå av følelser. Grunnen til at jeg mener aper ikke skal brukes har lite å gjøre med at de er søte eller sympatiske (noe jeg synes rotter og mus er og), men fordi jeg mener de har en større bevissthet enn det f.eks. rotter har.
Dyretesting har også gjort såpass mye for medisinen at jeg ikke klarer å ha en bestemt negativ holdning til det, selv om jeg vil. Såpass egoistisk må jeg innrømme at jeg er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg tror vi alle har mer eller mindre inngrodde tendenser til å favorisere, rettferdiggjøre og dømme ting på en måte som gjør at vi dypper tåa i vannet, men som, når vi blir utfordret, sender oss rennende tilbake til skyttegravens trygghet. I hvert fall er jeg skrudd sammen slik. Men jeg håper og tror at hvert standpunkt, argument og verdisyn som ikke helt danser tango med det jeg mener og tror på, utvider min horisont, og at jeg blir et bedre og mer forståelsesfullt menneske av det.

Takk for den lærerike diskusjonen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var veldig godt sagt og jeg tror du har helt rett. Det er uansett bare sunt å utfordre hva man tenker og tror en gang iblandt, noen ganger endrer man mening mens andre ganger står man sterkere i sitt argument. Dette var både utfordrende, morsomt og lærerikt.

Takk for diskusjonen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror på det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina SolåsRufsetufsaPer Åge SerigstadMarit AamdalNtotheaLilith NagelMorten JensenMargrethe  HaugenKirsten LundEivind  VaksvikTheaAnn ChristinJulie StensethGretheFVibekeMarit HåverstadRandiAStig TTine SundalNorahAndreas HesselbergAvaWencheHarald KG LsvarteperINA TORNESEvaIngebjørgVannflaskeFrode TangenSolveigLinnAnne Berit GrønbechReadninggirl30