The Invention of Morel er oppfinnsom og engasjerende. Historien er overraskende og stemningen er elektrisk.
Språket er presist og stramt. Den minner noe om The Island of Doctor Moreau av H G Wells. Jeg har lest romanen to ganger og fant nye fascinerende detaljer ved andre gangs lesing.

En (navnløs) mann har flyktet fra Venezuela til en ubebodd øy i Polynesia for å slippe unna en ukjent kriminell handling. Han tror han er alene på øya, sanker det han kan finne av spiselige vekster og skriver dagbok. En dag oppdager han et selskap med flere mennesker som holder til i en museumslignende bygning. Han holder seg skjult, men han blir stadig modigere da han forelsker seg i en av kvinnene, Faustine. En av mennene heter Morel og han har gjort opptak av vennene sine med en mystisk maskin. Først tror hovedpersonene at de andre overser han, men så oppdager han at de ikke kan se ham. Senere ser han på himmelen to måner og to soler. Merkelig!
Hvorfor de andre ikke kan se ham får du finne ut av selv.

Fortellingen tar opp spennende temaer som udødelighet, kontroll og kjærlighet samt savn og ensomhet.

Jeg kjøpte The Invention of Morel etter å ha lest Alberto Manguels fine og inspirerende A Reading Diary. Han skrev så bra om denne romanen at jeg ikke hadde annet valg. Dessuten er boka en sci fi klassiker.
At min favorittforfatter Borges hadde denne boka som en inspirasjonskilde økte også leselysten. Gabriel Garcia Marquez var også fan av boken. Han mente den var med på å øke interessen for Latin Amerikansk litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn Christin