Bare en liten kommentar:
"...Bokklubbene kom først på 70 - tallet...."
Den norske Bokklubben kom i 1961, og ble en øyeblikkelig suksess. Det var nok andre "bokklubber" på 60-tallet også, men ingen andre med like mye kapital og innflytelse som DnB. Men ordet "bokklubb" ble brukt som navn på diverse forlags rabatt/abonnement-ordninger, mener jeg å huske,
Viser 6 svar.
Beklager, der ble det feil... Takk for våkent øye og korreksjon. Såvidt jeg husker fortalt var det noe om en nylansering av bokklubben tidlig syttitall og det var da morsan ble med. Hun var da tenåring og tjente egne penger på å jobbe etter skolen. Hun ble medlem da første lønning kom fra den nye arbeidsgiveren.
Det var nok Bokklubben Nye Bøker (2. slektsledd i DnB-familien) som ble lansert på 70-tallet (1976). Den norske Bokklubben har holdt det gående uavbrutt fra 1961 til i dag.
Her fant jeg et morsomt kuriosium: En liste over ALLE Bokklubbens utgivelser 1961-2002
Aj, flott!
Det var nok ikke 2. generasjons bokklubb hun ble med i, kan det ha vært forlagsoppkjøp eller noe på gang i 1971 som gjorde at bokklubben hadde noe større kampanje på gang? I 1976 var min mor gift og ikke tenåring lenger...
Med all den prat om bokklubber, så blir jeg minnet på at det er veeeldig lenge siden sist jeg var medlem av noen bokklubb!! Noen gode vervekampanjer på gang, så er jeg ledig:-)
Vervekampanjer var iallefall "in" på 70-tallet. Husker at Bokklubben premierte medlemmer som vervet nye - med premier som den gangen ble sett på som ganske verdifulle (diverse skaffetøy mm). I min familie var det flere ivrige ververe --- det var nok ikke uvanlig at både kaller, unger og besteforeldre ble tvangsvervet av de mest ivrige :-)
Angående det å ikke orke lese bøker, var nok det så ymse også på 60-tallet (og tidligere). Forskjellen slik jeg husker det var at det var langt mer akseptert at man aldri leste en bok (og skrøt av det, dersom man var hankjønn).