Takk. Jeg kommer også til å lese den utgaven, og har så vidt startet på det innledende essayet. Av en eller annen grunn har jeg vært heldig å få tak i en del av de første bøkene i Verdensbibliotek-serien, men jeg synes det er en del som er litt vanskelig å få tak i. Og en ting jeg lurer veldig på, er om de ferdige med alle 100, eller om det kan stemme at det er noen titler igjen ennå? :)

Jeg har i hovedsak studert sosialantropologi, men da kun på bachelornivå. Har også tatt noen enkeltfag i afrikastudier og litt swahili, men jeg er langt i fra noen Afrika-ekspert. Det viktigste jeg lærte fra disse fagene var vel det å forsøke å forstå andre sivilisasjoner ut fra deres egne premisser. Jeg har lest om en del bittesmå stammesamfunn som har noen (for meg) helt merkelige og absurde tradisjoner, men som plutselig virker veldig logisk når jeg har fått mer kunnskap om hva som ligger bak. Nå er jeg spent på å lære mer om stammesamfunnet Achebe skriver om i boka si, og om hvordan det endret seg etter kolonialismens inntog.

Jeg har ikke deltatt på en felleslesing av en bok siden videregående skole, så jeg er litt spent på dette :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg har ganske mange av bøkene i Verdensbibliotek-serien. Abonnerte fra starten, men har hatt et par opphold underveis. Det stemmer nok at det er noen titler igjen. Den siste jeg fikk var bok nr. 86, "Iliaden". Jeg tror det blir noen flere bøker (bind) enn antall titler, siden noen kommer i flere bind.

Felleslesing er interessant og lærerikt.
God helg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar :) Jeg mente også det var noen flere etter Iliaden, og hadde planer om å abonnere. Men nå ser det ut til at neste bok for nye abonnenter er en som alt er utgitt. Så jeg får vel smøre meg med litt tålmodighet. Tror nok jeg må få samlet alle på et vis, de er så fine i bokhyllen.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KPiippokattaSolveigAnn ChristinmgeSilje-Vera Wiik ValeMonica CarlsenCathrine PedersenTonesen81Tove Obrestad WøienKirsten LundPia Lise SelnesMorten MüllerNorahMarenRolf IngemundsengretemorPi_MesonEli HagelundJoannStig TPirelliNikkaHanne Kvernmo RyeLeseberta_23Turid Kalvatn SchøyenGodemineRandiHilde H HelsethWilliam BillisonsiljehusmorCamillaDemeterEmil ChristiansenReadninggirl30KristofferIngeborgSigrid NygaardNils Pharosomniferum