I denne boka har handlingen blitt lagt til 2002, 14 år etter at bok nummer fire i serien sluttet. Thursday har blitt 52 år og lever et tilsynelatende rolig liv med ektemannen Landon deres tre barn og dodoen Pickwick, som for anledningen er fjærløs etter et noe ublidt møte med naboens katt.

Mye er forandret i Swindon og England siden sist vi møtte Thursday Next. Folk leser stadig mindre bøker og tv-titting og dataspill tar mer og mer av folks oppmersomhet. Realityprogrammer, det ene mer smakløst enn det andre er det som ser ut til å fenge nå for tiden og Spec-ops er lagt ned. Men det stopper ikke Thursday Next. I skjul av en gulv- og teppebutikk, som blir finansiert av ulovlig salg av ost smuglet inn fra den Sosialistiske Republikken Wales, arbeider hun og noen få andre fremdeles som litterære detektiver. I tillegg reiser hun tilbake til bokverdenen for å gjøre en sårt tiltrengt innsats i Jurisfiction. Der må hun denne gangen hanskes med opp til flere litterære utgaver av seg selv, fra bøkene om henne, som er blitt utgitt om de foregående sakene hun har jobbet med.

Bokverdenen preges naturlig nok også av at menneskene i den virkelige verdenen leser stadig mindre. Og som et desperat tiltak, prøver noen å gjøre Austens "Pride and Predjudice" om til et utstemmings realityprogram. Kan Thursday redde den gamle klassikeren fra å bli ødelagt?

Selv om jeg elsker denne serien, syns jeg denne boka var svakest så langt. Handlingen, særlig første halvdel ble veldig omstendelig med mye forklaring av de ulike funksjonene i bokverdenen uten at det var noe særlig handling. Noe over halvveis tok det seg kraftig opp og alt i alt vil jeg allikevel si at dette var en lesverdig bok og jeg gleder meg til den neste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Eg har elska og preika Fforde og Thursday Next i mange år til alle som vil høyra (+ ein del til), og må sei meg einig i di vurdering av First among sequels. Slutten, derimot, er sterk, diverre følte eg ikkje bok seks fulgte like godt opp. Sju, derimot, den til no siste om Thursday, gjer eit par svake historiar verdt det - og karakterane og Fforde si verd er jo alltid fornøyeleg. Nei, kanskje ein skulle funne fram att Thursday...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageAnne-Stine Ruud HusevågGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveLogikaKaramasov11Agnete M. Hafskjold