FASCINERENDE FORTELLING OM en av verdens største og merkeligste selskaper. Under ledelse av Jeff Bezos har Amazon ikke bare blitt en mastodont innen ehandel, men også kommet opp med banebrytende teknologi som Amazon Web Services. Det ga grunnlaget for hele cloud computing-revolusjonen, som nå sveiper over hele teknologisektoren og særlig startup-scenen. Det er litt som å finne opp boktrykkerkunsten på nytt, det Amazon har gjort her.

UTVIKLINGEN AV KINDLE er også svært interessant lesning, men utviklingen av den plattformen handler egentlig mindre om teknologi og mer om hvordan Amazon ønsket å skape et lukket økosystem for bøker, slik Steve Jobs allerede hadde skapt innen musikk med iTunes. Den storyern handler mer om taktikkeri og trusler enn genuin innovasjon.

INNBLIKK I DEN HENSYNSLØSE framferden når Amazon lukter et bytte (dvs. et mulig oppkjøp) og deres svært særegne organisasjonskultur, får du også. Boka gir indirekte også innsikt i det amerikanske arbeidsmarkedet, som for å si det forsiktig er noe annerledes enn i Norge.

STONE HAR BRA DRIV i fortellingen og han skriver godt, men i enkelte kapitler klarer han ikke få ballen helt i mål. Det stopper litt opp, du blir sittende å vente på at han skal komme tilbake til den aktuelle tematikken, men det skjer ikke.

ALT I ALT, HØYST LESVERDIG er boka Stone har skrevet. Om du blir lojal Amazonkunde etterpå er mer usikkert. Anbefaler for øvrig at du søker opp boka på Amazon og leser anmeldelsene, særlig den fra Kaplan, som var en av Bezos første medarbeidere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikPrunellaLailaHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar h