Snø, snø og mer snø. Heldigvis er det ikke vår uke til å måke, uheldigvis måker ikke "naboen" uoppfordret heller. Det er uansett det perfekte været for å legge seg til i senga med en god bok og litt sport i bakgrunnen.

Denne helga leser jeg litt forskjellig. Først og fremst har jeg Gösta Berlings Saga av Selma Lageröf, en bok jeg har litt blandede meninger om så langt.
Mordene i Betlehem av Matt Rees starter jeg på litt senere. Dette ser ut til å være en politisk bok, kamuflert som krim.
Ute har jeg Moskva, 7. oktober av Hanne-Vibeke Holst. Dette er et skuespill basert på en russisk journalist som ble likvidert på grunn av sin kritikk av det russiske regimet.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Innevær og lesevær:-) har kost meg og lest ut Alfabethuset av Adler-Olsen. Den var veldig spennende! Nå fortsetter jeg på Gøsta Berlingssaga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lars Kepler sin "Stalker" har skremt meg i helga. Eg greier ikkje heilt å bestemme meg for kva eg syns om bøkene om Joona Linna. Eller eg syns jo dei er bra, dei er skikkelege pageturnere, men eg har litt problem med det bestialske innslaget. Det blir nesten for blodig og brutalt. Men lese dei, det må eg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser : Lange, hvite skyens land av Sarah Lark. Innimellom leser jeg : Onger er rare av Alf Prøysen. Her er det glatt og mye is. Derfor bruker jeg spark og brodder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen er det de samme bøkene som sist helg. Har ikke kommet noe lenger, dessverre. Så da er det Livvakten av Lee Child og Bli hvis du kan. Reis hvis du må av Helga Flatland.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga har jeg planer om å lese Hulemannen av Jørn Lier Horst, spart litt på den siden det er siste, men håper det kommer flere i serien om William Wisting.

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kommer en ny senere i år! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra! Det visste ikke jeg. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Snø og kalde grader her. Veldig godt med helg etter ei aktiv uke både på jobb og på fritida. Blir Oslotur på oss i morra - skøyter og shopping. Disney on Ice på søndag, så jammen meg blir det ikke ei natt på hotell også :) Leser fortsatt om Joachim Rønneberg, men nærmer meg slutten. Vet det er venteliste på boka, så det er vel greit å bli ferdig i løpet av helga. Ellers lo jeg godt da jeg leste den nyeste boka til Bjørn F. Rørvik om Purriot denne uka:) Vesla ba meg ta med Charlie og sjokoladefabrikken hjem, så det blir nok litt lesing i den også.

Ha ei fin helg - snø eller ei :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ferdig med Jakten på Sigurd Jorsalfare av Øystein Morten. Bra. Har tenkt å starte på Gøsta Berlings saga i helga og så har jeg fortsatt litt igjen av Den kosmiske smie om William Blake. Ikke snø her heldigvis,så det blit litt gåturer innimellom,kan la piggskoa stå.
God helg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det ikke mye snø, men mest blankis. Men nå har jeg endelig fått tak i piggsko for jeg ble så innmari lei av å tre på og av broddene. Og jeg går ikke på blankis uten brodder/pigger bare så det er sagt. Det er jeg for pysete til.

Tidligere denne uka ble jeg ferdig med: The Catcher in the Rye av J.D. Salinger, og En overflod av Katheriner av John Green.

I helga skal jeg lese videre i disse: Og hjertet mitt bare av Elen Betanzo, og Du og jeg ved daggry av Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved. Ikke helt min type bøker, (Liker ikke romantikk), men hater å ha uleste bøker stående og de har jeg mange av. Men et sted må man begynne:)

Jeg skal også lese videre i Too good to be true: The colossal book of urban legends av Jan Harold Brunvand. Jeg elsker vandrehistorier, men dessverre er dette en kjedelig utgave å komme seg gjennom så skal bestille meg en annen når jeg er ferdig med denne.

Og jeg leser Good Omens av Terry Pratchett & Neil Gaiman sammen med to andre.

Siden det snør mye hos deg, håper jeg du ikke blir innesnødd, i så fall håper jeg du har nok med lesestoff og mat:)

Jeg irriterer meg mest over at det har blitt litt lysere om dagen. Litt trist for jeg foretrekker mørketiden:)

God helg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det og litt snø, men siden jeg bor i blokk med postkassa innendørs er det ingen måking på meg. Har nettopp kommet tilbake fra andre turen inn til byen fordi sushien jeg har kjøpt på Meny for å kose meg med hadde gått ut på dato. Den så elendig ut når jeg åpnet pakka, og jeg sjekket dato og så at siste dato var igår. Det gikk litt kjapt tidligere idag, den var på Meny kupong og den siste pakke de hadde. Jeg sparer tilgodelappen jeg fikk til neste uke når de har fått inn flere pakker, og kjøpte meg lasagne til middag isteden, holder nå på å varme opp stekeovnen isteden for å ta den i microen som jeg pleier. Til dessert kjøpte jeg meg et stykke Cambozola med hvitløk som var til halv pris pga dato.

Tidligere idag leste jeg boka Marcipanbogen Figurer - konfekt - kager av Birgitte Grøn, dk utg, skal ikke spare på den så den gikk rett i byttehylla.

Resten av helgen leser jeg på følgende 5 (4 bøker og et hefte):

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga leser jeg The Street Philosopher av Matthew Plampin Jeg liker vanligvis bøker med mer refleksjon og mindre handling, men Plampin skriver så godt og levende at jeg har blitt helt hekta på dette fyrverkeriet av en bok. Elsker å lære historie gjennom å lese historiske romaner der forfatteren har gjort grundig research, og at dette er den første boka jeg leser med handling fra Krimkrigen er et ekstra pluss.

God helg til alle sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Skal aldri meir måke snø. Har kjøpt stor 4-hjulstrekker så no køyrer vi bare tvers igjennom dei få dagane det tek før alt regnar bort igjen. Kjempe-investering. Neidå, det blir nok til at eg måker og rydder likevel.

Eg er godt i gang med Paktens voktere av Tom Egeland. Flott og fantasifull røvarhistorie, passe blanding av historiske fakta og fri dikting, og passe spennende. Blir truleg ferdig med den før helga er over.

Så har eg vært litt i tvil om kva for ei bok eg skal lese etter eg er ferdig med Paktens voktere, har hatt 3-4 bøker i tankane. Men eg blei inspirert av innlegget frå Monica Carlsen nedanfor, og satsar på Moby Dick.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, det får’n si – det har kommet enorme mengder. Og nå er det blitt skikkelig kaldt også. Enig med deg – best å holde seg innendørs med gode bøker.

Jeg leste altfor mange bøker på en gang her en stund, men har nå klart å få ned antallet betraktelig. I helgen regner jeg med å bli ferdig med Butcher's Crossing av John Williams, som jeg hører som lydbok. Trodde aldri jeg skulle like noe som minnet det minste om en bok med handlingen lagt til det ville Vesten – men det gjør jeg! Ikke så mye rammefortellingen, kanskje, men forholdet mellom romanens fire mannlige hovedpersoner og måten forfatteren tegner karakterene på.

Og så har jeg omsider kommet i gang med en bok jeg har gledet meg til, nemlig klassikeren Moby Dick, eller Hvalen av Herman Melville, som jeg kjøpte da e-boka kom i 2011. Den er foreløpig riktig så lovende.

Jeg leser også An American Tragedy av Theodore Dreiser, første gang utgitt i 1925. Denne synes jeg virker litt vel langdryg og omstendelig – kanskje ikke så rart den er på hele 880 sider!

God helg til alle!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Moby Dick har eg også hatt på leselista ei stund, og den er ei av 3-4 som eg har vurdert å starte på i helga. No gjer eg som deg, og startar på denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God lesing! Jeg ser at det er svært delte meninger om Moby Dick her inne, men det er en ramsalt beretning som i hvert fall jeg storkoser meg med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nyleg kasta loss frå Nantucket. Kor langt har du kome?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, jeg har vært til sjøs en stund, jeg nå. Har kommet til kapittel 96, så jeg har kommet litt lenger enn du har. Og jeg synes fortsatt Moby Dick er en knakende god fortelling :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Les du den på engelsk? Sjølv på norsk så er der jo enkelte eldre maritime utrykk som ikkje er heilt beint fram for ein landkrabbe, tipper det er hakket meir utfordrende på engelsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei da, Jostein, jeg leser den også på norsk. Har hatt lyst til å lese Moby Dick i mange år, og da den ble nyutgitt i 2011, fikk Bjørn Alex Herrman enormt mye skryt og en Bragepris for oversettelsen, blant annet i Dagbladet.

Rettelse: ser at nyutgivelsen kom 2010, mens e-bokugaven, som jeg leser, kom i 2011.

Enig i at det er mange forunderlige ord og vendinger, men jeg synes de aller fleste blir godt og grundig forklart og at den norske språkdrakten kler romanen veldig godt.
Hva med deg, hvordan liker du Moby Dick så langt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker den veldig godt så langt. Eg kjem litt i knipe, for på den eine sida er dette ei bok der ein godt kan ta seg tid til å gjere mange ordbok- og wikipedia-oppslag, men på den andre sida liker eg historia så godt at eg gjerne vil kome meg raskt vidare. Derfor er eg litt selektiv med kva eg slår opp på.

Så langt har eg lært ein del om Nantucket, kvekarar, spermasettkvalen og diverse kvaloljer. Merlespiker er ein reiskap som eg aldri har brukt, men eg visste alt kva det var då eg slo opp dette medan eg las Rebecca for nokre månadar sidan. Og klubben som Ismael fekk servert på vertshuset i New Bedford var "dumplings" i originalteksta.

Eg har bokklubben sin Verdensbibliotekutgåve av boka, også i Herrman sin oversetjing. Utgåva mi av boka er i følge bokelskere.no frå 2009, og Dagbladet-artikkelen du viser til er også frå 2009 (stend heilt nederst i teksta), Eg ser forøvrig av Dagbladet-artikkelen at der skal vere 21 sider med forklarande noter i boka. Dette hadde eg gått glipp av, skal sjekke om desse finest i mi utgåve så snart eg er i same rom som boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I e-bokutgaven min står notene på slutten av hvert kapittel. Jeg slår heller ikke opp så mye, for som du er inne på vil jeg videre, ja, det er nesten som jeg blir drevet med - Moby Duck er altså det jeg vil kalle en drivende god historie!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hurra! Der var noter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det Alice Munros beste,Noveller i utvalg som står på leseprogrammet:)ble veldig nysgjerring på Nobelprisvinneren i litteratur fra 2013. Har bare lest noen få sider,men jeg synes det savrer til forventingene.
God Helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er ikke snø noe stort problem, det er neste så jeg skulle ønske det kom en snøbyge eller to. Det er derimot veldig godt å se at sola endelig er tilbake, etter to måneder med bare mørke.

Denne helgen føler jeg for å lese litt lett litteratur, så jeg tror det blir at jeg leser et par bøker i en romanserie jeg holder på med. Det er veldig godt med litt lettleste bøker av og til, da får hodet virkelig slappet av, samtidig som det er ganske underholdende lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagNora KjærstadAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy Englund