Målet mitt for dette året er å lese mer istedet for å bli sittende foran tv'en hele døgnet, og så langt må jeg si meg veldig fornøyd. Det blir fortsatt mye sport og tv-serier, men jeg får også lest en god del.

Helgeboka denne gangen er Den hvite rytteren, andre bok i Bernard Cornwells serie om Uthred. Boka handler om England under vikingtiden, en tid jeg synes er utrolig spennende.
Jeg har også mer enn tjuvstartet på Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf, som vi skal lese i lesesirkelen. Siden jeg var usikker på om jeg i det hele tatt ville lese den så tenkte jeg at jeg skulle prøve meg litt fram. Det gikk radig for seg så den blir nok lagt litt til side i helgen.

God helg bokelskere!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Jeg feilet når det gjaldt Solgt da, den har ligget urørt, for jeg har sunket meg ned i Tirsdagsdamene og en vampyrbok i stedet. Jeg er håpløs... Alltid noe annet som frister

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har gått alt for fort og jeg har fått lest alt for lite, men sånn er det av og til:-) er omlag halvveis i Alfabethuset og har funnet frem Gøsta Berlingsaga til felleslesingen. Litt sent å si god helg nå, så da sier jeg ha en fortreffende uke!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finne ly av Aina Basso er lest ferdig og jeg er godt i gang med Tungtvannssabotøren av Gunnar Myklebust. Men vi skal vel ut med akebrettet om litt - før hockeykampen i kveld.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser den storslåtte boka om Nilen av Terje Tvedt, innimellom leser jeg også : Svindel og multelikør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har (som vanleg) alt for mykje eg vil gjera i løpet av ei helg - men denne helgi ser det ut til at det kan bli nokre rolege timar, og då håpar eg eg klarar å prioritera bøkene framfor tv og spøt, som fort blir avslappinga i veka. Eg vil ferda Stern Men av Elizabeth Gilbert, som eg byrja på i fjor haust. Elles vil eg starta på ein av tre moglege: Othello av Shakespeare eller Momo, eller kampen om tiden av Michael Ende (som begge kjem på DNS i februar) eller Hemingway sin A moveable feast for å førebu Paris-tur om ein månad. På øyra (som er den einaste sikre måten å komma vidare i ei bok) har eg Broken Homes av Ben Aaronovitch, fjerde bok i serien om politibetjent og trollmann Peter Grant. Eg ser serien har fått ein prominent plass på Norli i Bergen (Torgallmenningen) no, og er glad fleire har fått opp augo for denne - lett, humoristisk og spanande!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg, ja - lørdag igjen.
Fikk lest ut to bøker denne uka, så jeg føler at jeg virkelig er i siget nå :) Nå har jeg starta på "Finne ly" av Aina Basso. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle lese hennes bøker, og nå er jeg i gang. Ellers har jentungen og jeg lest "Spion-Frida" og "Stjele-Frida" av Mari Sager nå på morraskvisten:) I går kveld leste vi "Pannekake-Frida" og "Leo får en liten onkel".
Nå skal jentungen og jeg på skileik, så får vi se om det blir mer lesing senere i dag. I morgen blir det nok en hockeykamp på mor.

Ha en fortsatt god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

skal begynne å lese Nordmenn i Paradis om norske sjøfolk og andre som har vært i Stillehavet. En del er vel kjente fra før, som Thor Heyerdahl og Karin Boye Young.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takket være kalenderen og deg vet jeg når det er helg:) Er det noe jeg savner her i livet så er det helgefølelsen.

Men det blir ingen helg uten bøker denne helga heller:

Jeg har nettopp begynt på: "En overflod av Katheriner" av John Green, og "The Catcher in the Rye" av J.D. Salinger (et av de få lesemålene mine i år er å bli flinkere til å lese klassikere). Og jeg skal begynne å lese i "Good omens" av Terry Pratchett & Neil Gaiman.

Ved siden av leser jeg som vanlig: "Too good to be true: The colossal book of urban legends" av Jan Harold Brunvand.

Så det blir litt av hvert angående lesestoff denne helga også, både på norsk og engelsk (liker å variere litt).

Ellers blir det en stille og rolig helg. Skal tilbringe helga med min gode venn: ensomheten.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Holder for tiden på med Little Women av Louisa May Alcott, og med ca 100 sider igjen håper jeg å få fullført den i løpet av helga. Absolutt en fin bok, så jeg er glad jeg endelig bestemte meg for å plukke den opp. Om jeg får litt ekstra tid og får fullført den før helga er over tror jeg det er Miniatyrmakeren av Jessie Burton som står for tur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter ei uke med lite lesing og mye hodepine er jeg nå skikkelig i siget og håper på å få avsluttet et par bøker i løpet av helga....jeg holder på med altfor mange på en gang nå!
I dag har jeg fortsatt med "Matrevolusjonen" som jeg også skrev om forrige helg. Jeg har nå derimot kommet skikkelig inn i den og er veldig positivt overrasket! Den er lettlest, interessant og snur oppned på alt jeg "alltid" har tenkt om slanking.
Ellers holder jeg på med "Svart sti" av Åsa Larsson. Denne gangen som papirbok, da jeg etterhvert innså at jeg hadde mistet endel da jeg hørte den som lydbok. Jeg var nok rett og slett for sliten til å klare og konsentre meg hele tiden ;)
Derimot så hører jeg nå "Silkesvarten" på lydbok da jeg legger meg. Den er helt sikkert en nydelig og rørende bok for ei lita jente med hestedilla, selv syns jeg den er ganske så kjedelig -men i spedd noen fine betraktninger her og der.
Er også halvveis i "Fullt lys og stummende mørke" av Rigmor Galtung. Første delen av boka er kjempe sterk, der hun selv forteller sin egen historie om depresjon. Andre delen er det fagfolk som forteller litt mer generelt, men det kan jeg ikke si så mye om da jeg akkurat har begynt på den delen ;)

Ønsker alle en riktig god helg! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fullførte de to lydbøkene i går :)
Følte at jeg trengte noe lettere, så begynte på "Barbent" av Elin Hilderbrand. Noen som har lest den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

God helg!
Denne helgen er det to bøker som blir lest. Den ene boken er nattbord lesning, Livvakten av Lee Child. Har fått lest veldig lite denne uken fordi det er terminoppgjør, men de gangene jeg faktisk har åpnet boken har jeg boken fanget meg. Kanskje en litt dårlig oversettelse enkelte plasser, men der igjen kan det hende at det bare er lærerhodet som ikke har skrudd seg helt av. Den andre er en bok som klassen min leser, Bli hvis du kan. Reis hvis du må av Helga Flatland. Den har jeg ikke kommet så langt i enda, men førsteinntrykket er bra.

Denne helgen vil nok gå mer til håndarbeid enn lesing, for nå er symaskinen tilbake og da skal kofta monteres. :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga har vi null planer, huset ser respektabelt ut til og med. Så jeg har store forhåpninger om å klare å få fullført Solgt i løpet av helga, og forhåpentligvis finne en ny bok å starte på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har bestilt Gösta Berlings saga, og venter den ganske snart. Akkurat nå leser jeg første bok i Patrick Melrose-romanene av Edward St. Aubyn. Den heter Glem det. Er litt usikker på hvor mange bøker det er i denne serien, tre eller fem ser det ut som. Siden det er en ganske trist historie, kan det hende jeg bytter til noe annet som Jeffrey Archer, som ikke forstyrrer nattesøvnen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå var det jammen meg helg igjen, uka går fort! Denne helga leser jeg Sandmannen av Lars Kepler. Ekteparet "Kepler" skriver uhyggelig altså, så gleder meg!

God helg! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen regner jeg med å lese ut boka som har blitt bejublet Et helt halvt år av Jojo Moyes:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg, ja.

Eg tolkar utsagnet ditt om Gösta Berlings saga som at du har likt det du har lest så langt. Det ville i så fall vere ein lettelse, eg har vært litt uroleg for om eg har bidratt til å lokke deg til å lese ei bok som ikkje fell i smak.

For min del har gått smått trått med lesinga dei siste par vekene. Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde har vært litt meir krevende enn venta, og Várias Histórias av Machado de Assis tek også tid. Sistnevnte er faktisk litt lettare enn venta, tidlegare bøker eg har lest av Assis har vært tildels vriene å kome inn i. Men no har eg kome såpass langt i begge bøkene at eg kanskje blir ferdig før denne helga er over.

Neste bok ut blir uansett Paktens voktere av Tom Egeland, bok nummer 2 om arkeolog(anti-)helten Bjørn Beltø.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg elsker bøkene til Tom Egeland : Paktens voktere er en av de beste, syns jeg. Du har noe å glede deg til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så langt er boka langt bedre enn jeg fryktet, men det skulle kanskje ikke så mye til.. Jeg er hverttfall glad forr at du ga meg det "dyttet" jeg trengte, så ingen grunn til bekymring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helg igjen. Jeg holder fortsatt på med Geir Uthaugs bok om William Blake,men det går ikke så fort.Kjenner jeg har lyst på noe annet ved siden av og lurer på om jeg skal lese om igjen Gøsta Berlings saga. Jeg er ikke med i lesesirkelen,men fikk litt lyst til å lese den nå.
God helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da synes jeg du skal dra fram "Gösta", vi tar helt sikkert imot besøkende om du føler for å kommentere også :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hadde helt glemt at jeg hadde Jakten på Sigurd Jorsalfare av Øystein Morten stående i hylla. Så da blir det nok å begynne på den i helga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Serien om Uthred har jeg stående, ser frem til den. Her går det mest i Selma Lagerlöfs barndomsskildringer, men jeg har også begynt såvidt på "Gösta Berlings Saga." Kjenner at jeg må passe meg litt for ikke å blande de sammen.
Ellers befinner jeg meg også på Skogli i Levi Henriksens verden, Han skriver godt, med en humoristisk snert, boken er ; Dagen skal komme med blå vind.

God helg alle sammen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kan tenke meg at det gjelder å holde tunga rett i munnen når du skifter mellom to bøker av Lagerlöf. Uthred har du all grunn til å se frrem til, spesielt om du har lest og likt Arn-bøkene. De er litt i samme stil, samtidig som de er unike.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

NinaHarald KMads Leonard HolvikTorill RevheimElisabeth SveeNicolai Alexander StyveEirin EftevandBeathe SolbergToveIngvild SIreneleserRandiAEllen E. MartolSiljeAnn EkerhovdVibekeMarianne_Hilde Merete GjessingTrude JensenMette-MJulie StensethKirsten LundMonica CarlsenTrineBeate KristinMarianne  SkageNabodamaAkima MontgomeryIngeborg GIngeborgGro-Anita RoenAlice NordliHilde H HelsethBjørg  FrøysaaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechsiljehusmorSynnøve H HoelTherese LierGro Anita Myrvang