En bokhandel kan være en magisk verden. Det var bokhandelen på øya Alice utenfor Cape Cod i USA. Men da bokhandlerens kone døde i en bilulykke og bokhandleren selv ble bitter og kranglevoren og stadig prøvde å drukne sorgen i alkohol forandret saken seg. En markedskonsulent fra et lite forlag kommer en dag for å presentere forlagets vinterliste. Hun blir ganske bryskt mottatt, men har likevel satt varige spor - viser det seg. En dag dukker det opp en ung kvinne med en datter på ca 2 år. Datteren plasserer hun i bokhandelen før hun tar selvmord ved å drukne seg i sjøen. Det blir klart etter hvert at barnet har en tilknytning til øya. A.J. Fikry, bokhandleren, tar seg av barnet over helga inntil barnevernet kan overta. Han har ingen erfaring, har aldri hatt egne barn, men har prøver å finne svar via internett: hva skal et barn spise, hvordan skal det stelles etc. Han ender opp med å adoptere lille Maya, som ganske fort kaller ham pappa. Dermed vokser den lille jenta opp i bokhandelen, mellom bøkene og i leiligheten som ligger i 2. etasje. Hun lærer seg fort å elske bøkene og alle kundene som kommer innom. Alle liker å snakke med denne intelligente, lille damen og bokhandelen får et skikkelig oppsving. De arrangerer lesesirkler, og politimannen som knapt har lest en bok før blir leder av en krim-leseklubb.

I starten av hvert kapittel presenterer bokhandleren en novelle han er glad i. Det er også en oversikt over disse bakerst i boka. Ellers skjer det så mangt, både triste og morsomme ting. Alt i alt er fornøyelig roman som anbefales både for unge og gamle!

EMN

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenTorJBBjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  Frøysaa