Det er ikke så ofte jeg leser selvhjelpsbøker, men etter å ha lest flere gode omtaler av boka, fant jeg ut at dette var noe jeg måtte få med meg.

Forlaget skriver om boka: «Sjekkar du Facebook på mobilen mens du les godnatthistorier for ungane? Har du konsentrasjonsvanskar og manglande impulskontroll? Ikkje-eksisterande treningsvanar og eit kosthald lagt opp etter innfallsmetoden? Då er denne boka for deg!»

Selv sier forfatteren at det er en tynn selvhjelpsbok for folk som ikke kan fordra selvhjelpsbøker. Den inneholder praktiske og enkle råd om hvordan en kan gjenvinne konsentrasjonen og impulskontrollen, bli friere fra de digitale fristelsene som omgir livene våre, bryte dårlige vaner og få lavere hvilepuls.

I starten av boka forteller Ravatn at alle våre små og store valg gjennom dagen påvirker vår viljestyrke. Om morgenen begynner vi dagen med en uthvilt «viljestyrkemuskel». Men så kommer alt en må ta stilling til: Brødskive eller frokostblanding? Skjorte eller genser? Sykle, busse eller spasere til jobb? Alle disse små valgene tapper viljestyrken vår. «Det vil seie at bruker du krefter på å vurdere fram og tilbake om du skal ha ost eller syltetøy på skiva, har du mindre krefter igjen til å lese for barna dine om kvelden (utan å sjekke Twitter på mobilen mens du les).» Med andre ord: Reduser antall valg ved å spise det samme til frokost hver dag, legg fram klær kvelden i forveien osv.

Hun viser til president Barack Obama som er bevisst på akkurat dette, og som i et intervju en gang fortalte at han kun brukte grå og blå dresser. Han måtte ta så mange avgjørelser i løpet av en dag, så han kunne rett og slett ikke bruke energi på å bestemme hva han skulle ha på seg av tøy - eller hva han skulle spise…

Videre kommer Ravatn med mange enkle og konkrete tips, og rådene oppleves som gode fordi de enkelt kan gjennomføres. Hun kommer med artige eksempler fra eget liv, og viser også til mange interessante og vitenskapelige forsøk.

Denne boka gikk fort å lese! Den er underholdene, språket er lett og en kjenner seg jo litt igjen i eksemplene. Forfatteren bruker mye humor, noe jeg synes gjør boka ekstra leseverdig. I tillegg har en jo fått med seg noen kjekke tips på veien - så vil det heller vise seg om en også har fått litt mer orden på selvdisiplinen...

SN

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil