Tre unge gutter verver seg til tjeneste i Afghanistan og blir drept. Dette er bakteppet for trilogien.

Og her er den siste setningen i Flatlands trilogi:

"selvfølgelig var det verdt det. "

Setningen refererer tilbake til en artikkel i Aftenposten som stiller spørsmålet om krigen er/var verdt det. Underforstått, er krigen verdt tusenvis av unge menneskeliv, for ikke å glemme alle de sivile.

Verdt det for hvem/hva? Slik at USA og andre vestlige land skal få lett og billig tilgang på naturressurser i Afghanistan? Det er den brutale sannheten som det ikke skrives om.

Innholdet i mobil- eller laptop-batteriet ditt stammer sannsynligvis fra en gruve i Afghanistan. I tillegg til alt som har med gass og olje å gjøre.

Er det bare jeg som reagerer eller er det noe jeg fullstendig har misforstått?

Jeg gir Flatland kredit for språket, men den siste setningen ødelegger resten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Beklager veldig sent svar, Bjørg. Jeg leste mesteparten av boka om igjen for å bekrefte/avkrefte min egen reaksjon og ser at artikkelen/kronikken i avisen; "Det var verdt det" går som en rød tråd gjennom romanen. Hvis forfatteren sikter til Ragnhild og hennes liv og virke, så henger ikke trilogien sammen etter min mening. Gutta som vervet seg til krigen i Afghanistan er karakterene alt er bygget rundt, så jeg holder en eller to knapper på min umiddelbare reaksjon.

Forfattere liker å sjokkere, la ting henge i løse lufta i romanens siste setninger, tenker jeg. En ting jeg forøvrig aldri har skjønt, men det er jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte heller ikke denne siste setningen... men likte resten av boka veldig godt!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie