När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla människor räknar:
dan före dan före dopparedan

Det er siste adventshelg og julekvelden nærmer seg stadig. Jeg lader fortsatt opp til jul, her blir det derfor sport, julemusikk, film og selvfølgelig bøker. Vanligvis er jeg ikke stor fan av klissete, romantiske komedier, men innerst inne så er det muligens en ørliten jente som av og til håper og tror at verden er sukkersøt og at alt går bra. En gang i året slipper jeg henne løs, denne gangen ved å se på julefilmene "The gift of the Magi" og "Mirakelet på Manhatten". Nicholas Nickleby skal jeg også prøve å få sett.

Boken jeg holder på med denne helgen er Tusenfryd av Kristina Ohlsson. Dette er en krim etter mitt hjerte, spennende og samfunnsbevisst.
Det blir selvfølgelig noen julete bøker også, både Julens stemninger dikt, sanger og fortellinger og Julegleder ligger ved siden av. Begge har små noveller og sanger som passer bra som oppladning til jul. Jeg gleder meg spesielt til "Piken med svovelstikkene", Fra "Pickwick-klubbens etterlatte papirer", fra "Det vesle huset på prærien" og "En julefortelling" av Dostojevskij.

God helg, god advent og en litt for tidlig god jul :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Har du Svenske røtter, Vibeke? Ettersom du velger de svenske advent-versene?

Her er det endelig juleferie nå! Den har vært etterlengtet, tiltross for at det føles helt uvirkelig at jeg nå følger skoleåret, da jeg tidligere har jobbet i helsevesenet der det aldri er stengt!!
Etter både "En julefortelling" av Charles Dickens og "God jul - hvor er du?" Beate Grimsrud i går måtte jeg ha litt krim igjen, og startet på "Nøkkelvitne" av Jørn Lier Horst. Dette er min første bok av han, og hans første om William Wisting. Har igjen noen få sider, og liker veldig godt det jeg leser! Jeg har allerede vært rundt omkring på nettet for å prøve å finne hele serien for en billig penge! ;)
Ellers har jeg hatt nok en skikkelig oppryddning i bøkene, og lagt ut en masse for salg.... sukk...
Så nå skal jeg krype under pleddet igjen å lese de siste sidene av Nøkkelvitne.
Som jeg også skrev forrige helg, er "Julebrevpikene" neste bok ut. Føler meg enda mer klar for den nå, og gleder meg! Tror den er morsom :)

God jul alle sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kos deg med Nøkkelvitne. Jeg leste de 7 første bøkene om William Wisting i sommer, de falt virkelig i smak og ble lest på en drøy uke. De to siste bøkene står på ønskelisten til jul.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk! Den ble slukt, så jeg har hentet de to neste på biblioteket i dag ;) kunne ikke ta med flere for å få lest noe av alt det andre jeg har ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, anene mine er finske, men det er så langt tilbake som på 16-1700-tallet. De var riktignok innom Sverige på turen over, men det har ikke noe med adventsversene å gjøre. Det valgte jeg fordi jeg regner med at de fleste kjenner til det det norske, jeg tenkte derfor det var litt mer spennende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er det no til veka det er jul, seier de? Ja ja, det er vel best å starte førebuingane då. Den viktigaste førebuinga er å sjekke kva klokkeslett butikkane stenger den 24.

Eg er i gang med Andvake av Jon Fosse. Det er noko spesielt med den, men eg har ikkje heilt bestemt meg for om eg likar den kjempegodt eller berre godt. Vi får sjå etter kvart. Etterpå ligg det an til å bli Fiolinane av Jan Roar Leikvoll. Det er vel ikkje akkurat nokon adventsforteljing, men eg let det stå til.

God helg, min begynner å bli ganske bra igjen etter at eg karra meg ut av senga etter gårsdagens heftige julebord.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne siste helgen før jul leser jeg Lignelsesboken av Per Olov Enquist. Jeg har likt godt det jeg tidligere har lest fra forfatteren og siden boken har startet bra så har jeg høye forventinger til den.
Stein Mehre, samlede dikt ligger på nattbordet mitt og blir lest litt i hver kveld.

En venninne kom med en førjulsgave til meg som viste seg å være en bok, hurra.
Boken jeg fikk og som jeg skal begynne på i helgen var, Vigdis Hjorth sin nye bok Et norsk hus. Boken hadde en personlig hilsen fra forfatteren og det gjorde selvfølgelig at denne boken ble ekstra flott.

Ønsker alle en god siste advent og EN GOD JUL.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne siste helgen før Jul blir det litt krim,Robert Wilsons De forsvunne hendene. Og så holder jeg på med en biografi av Niels Stensen skrevet av Hans Kermit og så blir det Atle Næss bok Ibsens Italia. Så innen jeg er ferdig med disse,er det antagelig Jul.
God helg til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne 4. helga i advent skal eg ha det litt fornøyelig i selskap med denne 210 år gamle Haldor Smeks smaae tildragelser i livet av Nicolai Wergeland. Synd at så få har den, den er ein raritet som fleire burde lese...
Sjå berre her:

Dersom man spiser for lidt, bliver man svag, dersom man spiser for meget bliver man syg. Dersom jeg gaaer, bliver jeg træt - dersom jeg sidder, sløves jeg. - Giver jeg lidet, kaldes jeg en Gnier - giver jeg meget, kaldes jeg ødsel. - Besøger man sine Venner ofte, er man paatrengende - besøger man dem sjelden, er man kold og tilbageholden.

Over helga skal eg starte på ei bok eg har gleda meg til lenge, nemlig mursteinen Bleak house av Charles Dickens! Han er min juleforfattar framfor alle....
Ha ei trivelig helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helga er jeg tilbake på William Wisting, og det er Jakthundene denne gangen. Forfatteren er Jørn Lier Horst.

God helg, og god jul! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen begynner endelig juleferien! Nå er man ferdig med rettinger for dette året og man kan senke skuldrene sine. Kjenne julestemningen komme sigende inn i alle rom. Jeg ble ferdig med Barndomsminne av Hulda Garborg tidligere denne måneden, en koselig fortelling om hennes oppvekst i Hedmark. Og nå har jeg endelig funnet overskuddet til å begynne på en ny bok. Det blir thriller og action. Livvakten av Lee Child. Gleder meg til å starte lesingen med småkaker, god drikke og masse julestemning.

God jul til dere alle :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal dra på biblioteket og låne biografier om Astrid Lindgren og Tove Jansson, Det er lenge siden jeg har lest andres fortellinger om forfatterliv, og jeg håper at de kan bli med på juleferie. Får neppe mange bøker til jul, og ønsker meg heller ikke noe annet enn Britt Karin Larsens tatertrilogi, i originalutgaven. Jeg må være selektiv med hva jeg tar inn i huset av bøker, siden det er mer enn fullt.

Uroens bok og 1984 skal også være med, om ikke jeg blir ferdig med 1984 i helga, Så er det vel mulig å byttelåne bøker, siden jeg har en stor og leseglad familie. Og jeg har allerede sett julefilmen "You've got mail" med Tom Hanks og Meg Ryan. De siste dagene har jeg også fulgt med i media angående sykehusplasseringen i Nordmøre og Romsdal. Den prosessen er sørgelig å følge nå, men det nedrigste øyeblikket var vel da Strøm Erichsen måtte gå spissrotgang i Molde for noen år siden. Jeg håper det blir en gjennomgang av "hvem som snakker sammmen" fordi slike prosesser skal være åpne og gjennomsiktige. Leste også om en sykehjemslege som sa fra om forholdene, fikk urettmessig munnkurv av kommunen, som så måtte bite i seg munnkurven igjen, før legen ble årets navn i "Kommunal rapport". Hvem er det egentlig som vil ha det sånn da? I slike tider er 1984 en bok verdt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne fredagsettermiddagen/kvelden har jeg vært langt inne i håndballverdenen. Som gammel spiller og entusiast er desember helt spesiell med EM/VM- mesterskap annenhvert år. Nå gleder jeg meg stort til finalespill på søndag.

Jeg trodde at jeg hadde lest 1984 før, men skjønner at jeg av en eller annen grunn har blandet den sammen med "Fluenes herre". Imponert og begeistret er jeg både for romanen, men ikke minst for mannen bak. Jeg tok sjansen på å laste ned den engelske utgaven, og språket er ikke videre komplisert. Det har jeg forstått var Orwell sin hensikt.

Jeg leser også en julenovelle av Dostojevskij;) riktignok på svensk, men det er nok den samme; "Julgran och bröllop" heter den i min bok.

En riktig God Jul til deg og dere alle:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg holder på med 1984 som jeg har lest før, en gang for så lenge siden at 1984 var en fjern fremtid. Jeg husker ærlig talt ingenting av den, men etter hvert som jeg leser, kommer alt tilbake til meg.

På grunn av triste omstendigheter kom jeg til et punkt der jeg ikke maktet mer av denne dystopien. Jeg begynte derfor på Et hav av valmuer, en underholdende og velskrevet bok som annelingua anbefalte. Absolutt lesverdig. Nå er jeg tilbake til 1984 og gjør noe jeg ytterst sjelden gjør – leser to bøker i parallell. Og nå gjelder det å fullføre begge – siden jeg mistenker harde gaver under treet!

Julefortellingen av Dostojevskij som du gretemor og Vibeke leser, er ukjent for meg og vekker min nysgjerrighet. Er den utgitt som en egen bok eller i en samling? Hvor kan jeg få tak i den? På forhånd tusen takk.

Også jeg ønsker gledelig jul til alle bokormer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvis du bare er nysgjerrig på julefortellingen og har lyst til å lese den med en gang, så finner du den på nb.no under "Syv ungdomsfortellinger".

Min svenske versjon har jeg lastet ned på adlibris/mondo under tittelen: Den mystiska värdinnan och andre berättelser. 28 sv. kroner.

Ellers kan du kjøpe den på Solum Forlag.

adlibris.com finner du en billigere utgave.

P.S. Julefortellingen av Dostojevskij som Vibeke refererer til, er nok ikke "Jul og bryllup" som jeg trodde. I den samlingen som jeg leser nå, kom jeg over en liten fortelling på noen sider. "Julafton" heter den og kan kanskje kalles Dostojevskijs versjon av "Piken med svovelstikkene."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen takk for ditt - som alltid - grundige og informative svar! Skal slappe av med julefortellingen hos nb.no i første omgang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå begynner julestemningen å sige inn. Julegavene er ferdig, og siden vi reiser bort i år, slipper vi å tenke på matlaging. :-D

Jeg leste Dødslekene av Suzanne Collins denne uken, og fortsetter dermed på Opp i Flammer av samme forfatter denne helgen. Brutale, men utrolig bra og spennende bøker! Dermed får de andre bøkene jeg holder på med en liten hvil til jeg er ferdig med denne trilogien. Noe som kommer til å skje fort, siden de er lettleste og veldig spennende.

God jul! :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk for det, Rolf. Lesehelg-spalten har jeg "stjålet" fra en annen bokelsker så den kan jeg ikke ta kred for, men jeg takker for fine ord allikevel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og ærlig er du og. Bare det er en god egenskap. Så vet vi alle det. Fremdeles håper jeg du får en fin advent helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er jeg akkurat ferdig med siste arbeidsdag før jul. I kveld går turen hjemme til mamma og pappa på juleferie. En tretimers flytur betyr god tid til lesing, og jeg har tenkt å lese ferdig Fangen på celle nr 17 av Ida S. Skjelbakken.

Ønsker alle bokelskere en riktig god jul :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagNora KjærstadAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J Thorsson