Denne boka var jeg litt skeptisk til, men den overbeviste meg med sin redelige tone, solide bakgrunnsarbeid og imponerende hovedperson. Det er virkelig forbløffende hva Ingrid Bjerkås turte å foreta seg under krigen, og jeg fikk helt bakoversveis av å lese om hva som møtte henne av reaksjoner i veien mot å bli Norges første kvinnelige prest. Det gjør meg ydmyk å tenke på hvor kort tid dette er siden og hva vi tar for gitt i dag. Man finner også et herlig portrett av Bjerkås' unike mann, som sto ved hennes side til siste slutt og også turte å utfordre roller og forventninger. I tillegg får forfatteren godt fram parets store kjærlighet til Nord-Norge. En positiv overraskelse i bokhøsten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Enig! En veldig god, og på mange måter overraskende bok. Jeg viste ingenting om henne før jeg leste boken, annet enn at hun var Norges første kvinnelige prest, og boka passet godt for slike som meg også! Det er et par steder jeg mener å merke enten forfatterens livssyn, eventuelt at hun kanskje er i overkant velvillig innstilt til Bjerkås. Særlig når hun omtaler Bjerkås sin drøm hvor hun blir fortalt at hun skal leve lengre enn legene spår, ja faktisk mange år lengre (var det 10?). Hun endte opp med å leve lengre enn legene sa, men langt, langt kortere enn hun ble "fortalt" i sin drøm. Til det kommenterer forfatteren at det ikke var så langt unna (som det jo objektivt sett var), nærmest for å validere at gud talte til Ingrid Bjerkås. Slike øyeblikk er det en håndfull av, men boka er vel verdt og lese alikavel!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteChristin SillibakkenTrude JensenLars Johann MiljeFride Lindseth