Med forbehold fordi jeg ikke har lest hele boka.
Meget detaljert og grundig. Følte at denne var tung å komme inn i. Får ikke helt grep om hva som skjer, fordi jeg hele tida må pløye meg gjennom en endeløs rekke av navn og familier og deres forbindelser. Hvem er boka for?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Enig!

Boka er full av spennende, fascinerende og - i hvert fall for meg - ukjent informasjon. Det er i og for seg bra, men her blir teksten så informasjonstett at det er vanskelig å få med seg alt sammen. Det blir rett og slett for mye av det gode

Jeg synes heller ikke boka er veldig godt strukturert. Noe informasjon gjentas flere ganger på forskjellige steder i boka, og selv om den i all hovedsak er kronologisk bygd opp, gjør forfatteren noen rare hopp fram og tilbake i tid og sted innimellom.

Dette er veldig synd, for forfatteren sitter virkelig på godt og spennende stoff, og har gjort en kjempejobb med kildemateriale, research etc. Da er det synd at det endelige resultatet blir så utilgjengelig for den gjevne leser.

Du spør hvem boka er for, og det synes jeg er et godt spørsmål. Jeg har inntrykk av at dette er ment som ei populærvitenskapelig bok for vanlige historieinteresserte lesere. Dessverre fungerer den nok ikke så veldig godt for denne målgruppa.

Jeg trur mye av problemet her kommer av nettopp manglende målgruppetenkning. Det er ikke nødvendigvis noe forfatteren kan lastes for. Boka er skrevet av en historiker, som antakelig er mest vant til å skrive faglige artikler for andre forskere. Med en sterkere redaktør, som kunne hjulpet til med å tilpasse stoffet til målgruppa, kutte ned der det trengs, og rydde opp i strukturen, kunne dette blitt ei kjempespennende bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Britt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine Victoria