Jeg er med et stykke på veg, men 1990 syntes jeg var drøyt. Tenk hvor mye vi da må ta med i betraktningen under "eldre litteratur"! Og tilsvarende mindre under "nyere". I mitt tilårskomne hode hører nålevende forfattere hjemme i kategorien "nyere litteratur". Hva med å sette grensa ved 1960?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Joda, 1960 er nok mulig, men da blir det så liten endring fra det vi har nå at vi like godt kan fortsette å ha 1945 som tidsskille.
Dette er bare en liten undersøkelse, så dersom det ikke blir svært mange som vil ha endringer, fortsetter vi med den ordningen vi har.
Og når det er sagt: 1990 var kanskje drøyt, men vi bør ikke gå lenger tilbake enn 1980. Mener jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ha, ha, jeg hadde tenkt å foreslå 1970!

Strengt tatt er det ikke så viktig for meg hvor grensen går. Men min hang til eldre bøker gjør meg kanskje «inhabil»… Spøk til side, ett av motivene mine for å være med i lesesirkelen, er å lese bøker jeg ellers ikke ville ha lest. Sånn sett kunne en heving av grensen kanskje ha «tvunget» meg til å lese mer ny litteratur, og dermed åpnet øynene mine for forfattere jeg nå går glipp av!

Ikke mye hjelp i dette svaret, Kjell. Er enig med deg i å avvente og se hva flere mener om saken.
Hvor ble det forresten av spørsmålet om en egen kategori for nobelprisvinnere? Fikk det liten oppslutning?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror spørsmålet om en egen nobelprisvinner-kategori fikk liten oppslutning, kanskje fordi en slik kategori inngår i de andre kategoriene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudKirsten LundJarmo LarsenVannflaskeTanteMamieNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseKaren RamsvikMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30Tor-Arne JensenBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne M