En fantastisk barnebok:)

Skrev en bokanalyse om denne første året som lærerstudent. Vil dele et lite utsnitt av den med dere.

"Verden har ingen hjørner" handler om en liten gutt med navn Viktor. Viktor sitter i en pappeske og tenker. Gjennom Viktors tanker og betrakninger av hverdagen sin møter vi barns undring om verden, og deres åpne og ærlige spørsmål om hvorfor ting er som de er. Dette er en vakker bok som passer for barn fra 4-5 års alderen. Noe av budskapet og tankene i boken kan være litt vanskelig for barn og forstå og kjenne seg i igjen i alene, så boken åpner for intellektuelt samspill rundt barns egen filosofi. Teksten er skrevet fra et barns synsvinkel, dermed er boken poetisk og morsom også for voksne lesere.

Viktor er fremstilt med store, vidåpne øyne. Øynene er klare og våkne. Men, det er også et nysgjerrig, skeptisk og et litt sårt uttrykk fremstilt i øynene hans. Noe som er med på å forsterke tankene hans igjennom boka.

Svein Nyhus har det siste tiåret tegnet og skrevet en del bildebøker sammen med kona, Gro Dahle. De fleste bøkene er "allalderbøker" med psykologiske og symbolske motiver.

Barnebøker har stor innvirkning på barn, derfor er det viktig at det blir skrevet bøker som dette som setter søkelys på barns nysgjerrighet og filosofering. For dette er viktig for barn og er en stor del av deres verden. Og at det også er skrevet bøker som verdsetter og oppmuntrer til dette og viser at det er lov å filosofere og undre seg rundt tingenes betysning og virkelighet. For dette er barns måte å møte verden og bli kjent med den på. Boken passer uansett bakgrunn, oppvekst og kjønn. For likt for alle barn er at de lurer og undrer seg.

Ble litt langt dette, men er blitt oppriktig glad i denne flotte boka:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TheaTherese HolmHarald KKirsten LundmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81Evagretemor