Kritikerne overgår hverandre i ros av denne romanen. For meg ble dette ikke en ekstraordinær leseopplevelse. Mulig det er fordi jeg ikke har noe sterkt forhold til Bibelen. Link til et innlegg på bloggen min Tones bokmerke

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ja, smaken er utvilsomt forskjellig. Guds barn fenget ikke meg noe særlig heller, og tidvis syntes jeg den rett og slett ble langtekkelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den var en av bøkene nominert til P2's lytterpris. I den siste runden der de diskuterte bøkene, og før en vinner ble kåret, var det to av seks som måtte lese boken to ganger. Så jeg vet ikke; vi er ikke de eneste som ikke fikk så mye ut av den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uten at jeg har gått inn for å analysere Sveens roman, vil jeg etter første utlesing si at den er svært kompleks hva innhold angår. Kompleksitet står høyt på lista over egenskaper som gjør at en tekst har litterær kvalitet. For å nå de dypere lagene av en tekst, må en uten unntak lese den flere ganger. Jeg innrømmer at jeg sitter igjen med det samme inntrykket som deg etter første lesing, om at det egentlige innholdet i Guds barn er for vagt til å kunne fanges med det første. Men vender jeg tilbake til det jeg noterte før denne setningen, må jeg samtidig si at det høyner bokas kvalitet heller enn å svekke den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har rett. Hørte på diskusjonene på NRK radio da den var nominert til P2 lytternes romanpris, og da ble det samme sagt der. Fint å bli minnet på det. Har tatt den frem fra bokhylla og så får jeg lese den om igjen og saktere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud