NaNoWriMo står for døren. 30 dager å skrive en bok på 50.000 ord. Startskuddet går 1. november. (Litt mer informasjon HER, de har ikke startet for 2014 ennå.)

Så... 30 dager å skrive en bok på.
Premier om du får det til (og så har du en BOK!)

Det eneste du trenger er et (gratis) skriveprogram og litt fantasi.

Og 30 dager, det ER jo faktisk akkurat den tiden du kan jobbe gratis med Scrivener før du må bestemme deg for om du vil kjøpe eller ikke, om du vil teste ut et "bokskriveprogram" og ikke bare en "tekstbehandler".

NaNoWriMo 2014. Er du med?

.
.
.

Edit 16.10.14: Tilbudet på Atlantis her er utgått. (men Scrivener er fremdeles tilgjengelig)

Gratis tekstbehandler, fullstendig lovlig. (Og IKKE Scrivener denne gangen, men Scrivener HAR fortsatt en demoversjon som fungerer med 30 dagers BRUK. Deretter koster den penger)

Men sltså:
Atlantis Word Processor.
Gratis i to dager fremover (Ingen oppdateringer, men det ER mulig å kjøpe "livstidsoppdateringer" for $10 i seks dager fremover. Vanlig pris $35)
Kan lastes ned HER
Norsk ordbok lastes ned HER

Enkel og grei tekstbehandler. Kan også gjøres portabel og fraktes rundt på minnepinne.
Har ikke fått testet denne fullgodt ennå, men det virker som et greit alternativ til Kingsoft Writer som er den jeg har brukt til nå (jeg liker ikke Open Office, uten at jeg helt kan sette fingeren på hva det er som gjør det.)

Det eneste du bør huske er å skru av LYDEN. (Det ER gøy med skrivemaksinlyd når man skriver, og ulyd når man skriver feil... i ganske nøyaktig 3 minutter.)
Tools, sounds, "disable all" om du har dårlig tid. Eller velg hva som skal være med videre og hva som skal vekk,lyd for lyd.

Bør altså dekke vanlige skrivebehov.

(Edit 16.10.14, snudde rekkefølgen på overskrift og innhold, siden skriveprogramtilbudet ikke lenger er aktivt.)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Eg ser jo frå denne diskusjonstråden frå i fjor at det var eit lite knippe bokelskarar som var med på NaNoWriMo i 2013. Korleis gjekk det? Enkelte nådde jo målet, men kva skjedde vidare?

Sjølv greier eg ikkje å forestille meg korleis eg kan finne tid til å skrive så mykje i løpet av ein månad. Men det er ein artig tanke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du måtte selvfølgelig trekke frem en tråd hvor jeg ikke var udelt positiv til NaNoWriMo-konseptet!
:)
Jeg har altså aldri vært med før.

I år har jeg imidlertid ferdigstilt en barne/ungdomsbok og skrevet 8-10 "underholdningsnoveller" (hovedsaklig krim). Men jeg føler jeg burde klare mer (jeg har en ide om 4 noveller i måneden, men får liksom aldri tid til å skrive.)
Så da jeg ble utfordret, så kunne jeg ikke gjøre annet enn å si "ja".
Håpet er at jeg får ferdig et bokutkast, men også at jeg kommer inn i et mønster hvor jeg klarer å skrive tekst tilsvarende 4-5 noveller i måneden.

Man kan i alle fall håpe.
Og det gir jo svar på spørsmålet "hva skal du gjøre i november".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var med (og fullførte) i både 2011 og 2012. Det var innmari gøy, litt stressende og tidvis slitsomt. Det jeg skrev i 2011 har jeg rota bort (ganske passende, i og med at jeg kalte boka "Rot"), og jeg tviler på om jeg noen sinne kommer til å lese det igjen, men teksten fra 2012 fant jeg frem igjen og leste deler av senest i dag. Ingen av tekstene jeg har skrevet kommer noensinne til å bli bearbeidet til et nivå som gjør dem egnet for publisering, men det var en morsom øvelse å skrive dem likevel.

Jeg var ikke med i fjor, men vurderer å være med i år. Har ikke helt klart å bestemme meg ennå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er skriveprogrammet ikke lenger gratis.
Men versjonen med oppdateringer er fremdeles tilgjengelig for $10 (ordinær pris $35) i nesten tre dager til.

Og NaNoWriMo blir mer aktuelt jo nærmere vi kommer november, så heng på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T