Nå er det ingen tvil om at høsten er her med sine fantastiske farger og deilige sol, men også med kalde og vindfulle dager og netter. Så kontrastfullt, noe jeg synes er så fint med høsten. For meg betyr det at jeg kan bli inne med god samvittighet, jeg kan lage meg en kopp kakao, tenne lys og kose meg med en god bok eller noe håndarbeid. Om ikke lenge er også vintersport-sesongen igang igjen.

Krim passer til alle årstider, men når høstmørket kommer så skaper det en stemning som gjør at det passer ekstra godt. Denne helgen leser jeg At the Hands of a Stranger av Lee Butcher, en krimhistorie fra virkeligheten. Boka minner om fiksjon på måten den er skrevet og jeg er litt usikker på hva jeg synes om det, men historien i seg selv er interessant.

God helg! Håper dere nyter høstværet, enten det er ute eller inne.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Jeg ble ferdig med Hvis du får dette brevet. Det er en nydelig roman skrevet av Sarah Blake. Nå fortsetter jeg med Nattog til Lisboa. Pascal Mercier er for meg en ukjent forfatter, men handlingen er spennende. Jeg har vært i Lisboa selv. Det var en utrolig flott by.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen er jeg endelig blitt ferdig med Før barbarene kommer av J. M. Coetzee. Så nå har jeg begynt på Hele livet på en dag av Alyson Richman. Gleder meg til å lese denne boken for den har stått i bokhyllen og fristet meg lenge nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble endelig ferdig med boka om hvordan bli et tallgeni, men der var det lite nytt når det gjelder hvordan bli flink i hoderegning for meg...Boka er ellers ok for den som liker slikt...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Pløyde gjennom de siste 150 sidene av "Den ene pluss en" av Jojo Moyes i går for å få levert den på biblioteket i dag. Den tok seg opp på slutten, men likte "Et helt halvt år" mye bedre!
Holder også på med "La meg sove til dette bare er en drøm" av Stifoss-Hanssen. Den handler om ei ung jente som legges inn på sykehus med livmorhalskreft. Har ikke lest så mye enda men liker stemningen i boka veldig godt :)
Neste bok ut er "Den siste gode mann" av Kazinski som lydbok. Gleder meg til den da jeg likte den forrige jeg leste av dem veldig godt!
Lånte meg også sesong 1 av Broen sist jeg var på biblioteket.
Her er det høstferie nå, så regner meg å rekke over mye den nærmeste tiden :)

God helg og god ferie til dere som har det! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"La meg sove til dette bare er en drøm" høres veldig interessant ut, den skal jeg huske å se etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av det lille jeg har lest virker den veldig lovende! :)
En av de få bøkene jeg bare har måttet låne med meg fra jobb, tiltross for at jeg har mange bøker jeg ikke har lest enda.. Både egne og bibliotekbøker..
Er enkelte temaer som jeg dras mot og leser mye om, der i blant kreft..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ett av de temaene jeg og er interessert i, selv om jeg ikke har noen personlig erfaring så har jeg alltid blitt dratt mot det. Det har jeg vært helt siden jeg leste "For ung til å dø" av Lurlene McDaniel da jeg var 11-12 år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den boka elska jeg også! Egentlig alle bøkene hennes ;)
Mamma tapte kampen mot kreften for mange år siden, så jeg har hatt den tett på....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var synd å høre. Da bruker du kanskje disse historiene som terapi?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er litt godt i fht å forstå både meg selv og hva som skjedde.. jeg var jo så ung, så det er mye jeg i ettertid har forstått og som må bearbeides i voksen alder....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Sandmannen" av Kepler leses i alle ledige stunder for tiden :-) Problemet er at det har blitt litt lite ledige stunder...Men i kveld skal jeg lese masse !

God helg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den er virkelig spennende! Jeg endte opp med å høre den på lydbok ettersom jeg oftere har mulighet til å høre på enn til å sette meg å lese ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser Patrick Rothfuss' - The Name of the Wind... bra tjukkelse på denne boka så den holder nok hele helgen ;) Har oppfølgeren liggende klar sånn i tilfelle den "plutselig" blir utlest :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jørn Lier Horst denne helga... fikk sansen for han, så nå er jeg igang med Bunnfall, og når den er ferdig er det rett over til Vinterstengt.

God helg! :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg hadde et par uker i sommer hvor jeg nesten ikke gjorde annet enn å lese bøkene hans. De falt virkelig i smak hos meg. Kos deg både med Bunnfall og Vinterstengt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så morsomt! Jeg har flere av de fra starten av serien og utover i rekkefølge som jeg ikke har fått lest enda :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er hytteliv denne helga - med fyr på peisen, raudt i glaset og pledd og bok på fanget. Stort betre kan ein ikkje få det. Eg les Guds barmhjertighet av Kerstin Ekman; den fyrste i Vargskinnet-trilogien. Veldig bra. Sterkt og brutalt, og svært velskrive.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Endeleg haustavspasering! Eg let arbeidet ligga nokre dagar og set snuten mot Nederland - flykapteinen melder om 20 grader i Amsterdam i kveld, å kor eg gler meg! Men eg har jo med lesestoff - store delar av dei neste fire dagane skal brukast på kafé med nasen i ei bok. Utanom lonely planet sin Nederlands-guide har eg med meg andre Harry Potter-bok (haustens guilty pleasures...), Stern men av ein forfattar eg i farten har gløymt namnet på (om hummarfiskarar i Maine, av alle ting), og på øyra har eg Rivers of London, herleg krim/fantasy frå eit London fullt av modige politifolk, spøkelse og masse humor. Folk ser rart på meg når eg ler høgt, mutters åleine....

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hjelpes, har visst verkeleg teke ferie... Rettar snuten / set kursen, sjølvsagt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Holder fortsatt på med Alene sammen av Verghese, har rett og slett litt lesevegring for tiden. Og barnebarn igjen denne helga,da blir det ikke ro å få. Så ikke mye spennende å melde her,men ønsker en god helg til alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her blir det helg i selskap med siste rest av Far Goriot. Vurderer så å gå løs på Agaat av Marlene van Niekerk. Jeg er reiseglad også når det kommer til litteraturen, så etter noen uker i 1800-tallets Frankrike, blir det forfriskende med et dykk i post-apartheid tidens Sør-Afrika.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har skikkelig fart på lesinga for tiden,det er nok som du skriver,en koselig årstid som innbyr til kvalitetstid(lesing).
Leser "Snøbarnet" av Eowyn Ivey. Neste "helgebok" er "Ville hester" av Jeanette Walls. Leser også "Middlemarch",etter sterk påvirkning fra dere i lesesirkelen!
God høstlig lesehelg til alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Etter den stormen som har vært rundt Peter Handke, ble jeg nysgjerrig og fant flere av bøkene hans på nb.no. Mine tanker rundt han, er at bildet gjerne er mer nyansert enn det som kommer frem i media.

Først leste jeg Kravløs ulykke, en kort og trist fortelling om moren som begår selvmord. Men språket og mannen fascinerte meg så mye at jeg rett etter begynte på Mitt år i Ingenmannsbukten. Også denne tilgjengelig på Nasjonalbiblioteket. Jeg synes Handke skriver godt, og han appelerer til meg på plan som kan være vanskelige å beskrive, men springer kanskje ut av en tilnærmet lik bakgrunn; (deprimert mor, voldelig, alkoholisert far.) Jeg kjenner meg igjen i så mange av hans tanker, følelser og utfordringer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Media har en tendens til å være litt ensidig så jeg synes det er kjempefint at du går litt dypere inn i temaet. Høres ut som du har funnet en forfatter som treffer deg, det synes jeg er kjempefint, selv om historien er trist.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga går jeg tilbake til min favorittforfatterinne Toni Morrison. Boka heter En Nåde. Ikke den lengste hun har skrevet men innholdet er som alltid viktigst :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helgen blir det bl.a. min første bok av Tarjei Vesaas - "Is- slottet". Om de to jentevenninnene Siss og Unn. Boka tar for det det å være alene og usikker i verden, samtidig som ulike krefter, drømmer og drifter søker ens oppmerksomhet. Ellers fortsetter jeg med "Chimera" av Gert Nygårdshaug.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tarjei Vesaas har jeg kun lest et par bøker av, men jeg planlegger å komme meg gjennom hele forfatterskapet hans etterhvert. Han er utrolig god på å skildre både natur og menneskesinnet. Chimera har jeg lest og den syntes den var veldig bra. Tankevekkende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gog helg, ja. Eg blir ferdig med Kings Bay-saken i helga, og henger meg på krim-tanken no i haustmørke kveldar. Det blir beksvart, med Hungerilden av Eriksson og Sundquist, dette er den andre boka i ein trilogi.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva