Denne helgen har jeg byttet om litt på bøkene, jeg holder fortsatt på med Hell's angels av Hunter S. Thompson, men det har nå blitt uteboken min. Boken er både bra og interessant, men det er lite fremdrift i den.
Hovedboka er selvfølgelig Far Goriot av Honoré de Balzac som vi leser i lesesirkelen.
Ved siden av leser jeg også Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie. Har kun lest noen sider, men jeg tror den blir både interessant og tankevekkende.

De siste dagene har jeg også hatt det gøy med å ta quizen til Språkrådet. Morsomt og lærerikt samtidig. Bokelskere er jo ofte opptatt av språk så kanskje noen av dere også kan ha interesse av dette.

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Denne helgen leser jeg Beatles av Lars Saabye Christensen. Forfatteren har et herlig og forfriskende språk, lett å bli revet med. Vi kan jo alle drømme oss tilbake til skoledagene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir så utrolig sliten av å lese for tiden, så her går det stort sett i lydbøker om dagen mens jeg venter på nye briller...
Hørte ferdig "Den blinde guden" av Chris Tvedt i går. Likte den, men ikke så godt som den første boka i serien! Skrev et lite notat om hvorfor under bokomtale.
Har også begynt på "Bokklubben vid livets slut" av Schwalbe. Ikke helt sikker på hva jeg mener om den, men den handler om en bokelsker-familie og tiden der moren i familien sloss mot kreft. Bøkene har en viktig rolle i deres liv og de bruker bøkene både for å slippe og prate om det som er vondt, men også for å komme inn på vanskelige temaer som de ikke vet hvordan de skal nærme seg ellers.
Tror ikke det blir så mye høring denne helga da det skjer endel annet, men fortsetter med Schwalbe sin bok :) Synes det er litt ekstra morsomt med en bok jeg er så nysgjerrig på da den har ytterst få følgere her inne. Kun 3 stk på den engelske utgaven. Den svenske fant jeg ikke...

God helg alle sammen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går det for tiden i sällsamheter, leser nå Gotlands sällsamheter - Sagor och sannsagor från gutarnas ö og når jeg er ferdig med den fortsetter jeg med Sällsamheter i Bohuslän och Dalsland. Har en til lånt på bibliotek, Sallsamheter i Stockholms skargard - Roslagen og 2 som jeg har kjøpt meg på AdLibris, Sällsamheter vid Öresund og Sällsamheter i södra Sverige. Har sagt til Bjørn at jeg blir med på neste handletur til Strömstad fordi jeg savner billig vin og andre svenske godsaker, og fordi jeg kan få lånt 12 bøker med svenske sällsamheter på Strömstad bibliotek.

Var på boksalget på Halden bibliotek igår og kjøpte 9 bøker til meg selv og en bok til Bjørn om Formula One for kr 10 pr bok. Her er de jeg kjøpte til meg selv:

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen alle sammen,lenge siden!
Jeg befinner meg i Budapest igjen på ubestemt tid! Har vært på leilighetjakt sammen med den ene datteren men som studerer her! Nå er heldigvis leiekontrakten i boks,så vender nok nesen hjem igjen i løpet av neste uke! Hadde med meg mange bøker,i går ble jeg ferdig med" Syersken fra Madrid",og nå leser jeg," Og fjellene ga gjenlyd"!
Fortsatt god helg til alle sammen;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ut på tur hele helga, men jeg går til sengs med Levi Henriksen og Harpesang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Elle Melle av M.J. Arlidge. Nettopp åpnet boka, så aner ikke om den er bra eller ikke...

Goood helg! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest veldig lite denne og forrige uke. Jeg startet forrige uke på Fugl Føniks av Suzanne Collins. Dette er siste boka i Hunger Games trilogien. Bare lest to kapitler av denne boka så langt, men jeg regner med at jeg kommer til å like denne boka også. jeg har likt de andre bøkene i denne serien. Det var på tide å få startet på denne boka nå, siden film tre i Hunger Games serien kommer på kino i november.

God lesehelg. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen blir det Tore Renbergs "Angrep fra alle kanter";som er hovedboka:):),gleder meg til å starte,nattbordsboka er krim Jussi Adler Olsen,Marco-Effekten.Ellers blir det konsert med tenor Marius Roth Christensen i helge(tidligere Seigmen medlem),og kanskje en tur på bokfestival:):) God Helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har nettopp åpnet "Jeg har et teppe i flere farger" av Anne B Ragde. Dette lover godt for lesehelgen.....Men jeg gleder meg også til klassefest i kveld (50 års jubileum)..Årene går. God helg til dere alle..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har startet helga med en liten bli ny dag, med frisørtime og kafétur med min walisiske venninne. Den muntlige engelsken min får virkelig kjørt seg sammen med henne, og jeg hører hvor dårlig stelt det er med den....Ellers har jeg fullt opp med helgekurs i Bollywood dans og et aldri så lite party med dansedamene imorgen. Får jeg tid til å lese, blir det Far Goriot. Ha en god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det høres ut som en travel og hyggelig helg. Håper du koser deg med ny sveis, dans og det som er. Far Goriot venter tålmodig han :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helga ble litt punktert av at jeg fikk migrene lørdags morgen og måtte stå over siste kursdag med Bollywood, men jeg ble heldigvis såpass bra at jeg fikk vært med på festen. En uforglemmelig kveld! Nå er det å få seg noen timer søvn og satse på at det blir tid til "han Far" utpå dagen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ferdig med Far Goriot,det blir sikkert mange diskusjoner om den i lesesirkelen. Nå er jeg tilbake på England,er igang med Kvinner som elsker av D.H. Lawrence som er en frittstående fortsettelse av Regnbuen. Er nok mer fortrolig med engelsk litteratur enn fransk,i det store og hele.Da er det bare å ønske alle bokelskere en god helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for quiz-lenka, den var artig. Eg fekk stadfesta det eg i grunnen visste frå før; sjølv om quiz-sida påstår at eg er ganske god i norsk så er eg likevel langt unna noko elitenivå.

I helga blir det lesesirkelboka Far Goriot, og så tenkjer et at eg blir ferdig med Olivensteinen av Gunn Marit Nisja. Skulle eg mot formodning starte på ei ny bok før helga er over så er det Kings Bay-saken av Monica Kristensen som stend for tur.

Når eg skriv mot formodning, så er det fordi det truleg blir litt mindre lesetid enn vanleg. Vi skal hente ein hundekvalp i ettermiddag, og eg gjeng ut frå at mykje av helga kjem til å handle om den. Eller rettare sagt, om å prøve å få kvalpen og kattungen, som vi også nyleg har fått, til å akseptere einannan. Det ligg an til å bli ei uvanleg interessant helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Quizen var opplysende for min del, det viser seg at jeg har problemer med preposisjoner, noe som var helt ukjent for meg. Tilbake til skolebenken! (Det er også heldig at jeg har for vane å lese gjennom teksten før jeg lagrer, nå var det nesten proposisjoner jeg hadde problemer med.)

Lykke til med både katt, valp, natt-turer og det som ellers hører med. Håper du kommer med en oppdatering etterhvert.

Her er forresten kommentaren jeg la ut om boken til Bernard Cornwell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Vi mistet vår hund for et år siden,bestemte oss da for at det skulle bli den siste,siden bare et av fire barn fortsatt bor hjemme,og en mann som jobber offshore.
Men i løpet av ukene her i Budapest har jeg bestemt meg,vi får forhåpentligvis en ny malamute i hus,livet er ikke det samme uten!! Lykke til med din valp,utrolig hvordan de bringer glede med seg!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tre av fire barn flytta ut, mannen offshore ... for meg høyrest det ut som at det absolutt er plass til ein hund. Kjekt er det uansett. Vår kvalp kom i går kveld, han er fortsatt litt engstelig, men er i ferd med å finne seg til rette. Vi er nybegynnarar med hund, så vi er kanskje litt hysteriske også ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fire av fem barn:) Har nettopp sendt en henvisning til kennelen,de venter et valpekull i slutten av oktober,så kanskje blir det en tispe ledig til oss! Isåfall årets julepresang!!!
All lykke til deg,det er som om å ha en baby i hus,forrige gang vi hadde valp,ble det så mye lufting og hyling på natta at mannen min syntes at det var lettere med baby,for de brukte bleier og en kunne "stappe" smokken i kjeften!!:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Malamuten er nydelig, skjønner godt at du/dere vil ha en til. Vi hadde en liten Siberian Husky i mange år, men mistet henne for et par år siden. Foreldrene mine har nok bestemt seg for at det blir den eneste, men vi får se om de ombestemmer seg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For oss er det ingen andre hunder,malamutene er så utrolig menneskekjære og rolige! Det eneste negative er at de kan være litt aggressive mot andre hunder,da helst mot samme kjønn,og at ca to ganger i året feller pels,og da er hele huset hvitlagt!! Vi var helt bestemt for et år siden til aldri mer ha hund igjen,men tiden leger alle sår,og nå merker jeg at livet ikke er det samme uten en god bamsehund! Så kanskje foreldrene dine sitter med samme tankene:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åååå,bare gled deg, jeg har en cocker spaniel valp på 4,5 måned, koser meg glugg i hel med henne. )Så gøy at dere har kattunge samtidig, blir nok en interessant og morsom tid fremover ja, men også mye glede:-) Lykke på 4 bein x 2 -:-)Lykke til med både valp og kattunge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30Thea