Vikingtiden er en interessant tid, men her synes jeg Bernard Cornwell har klart å gjøre den ennå mer spennende ved hjelp av historiefortellingen. Språket er bra og stilen minner om både Ken Follets Stormenes tid og Jan Guillous bøker om Arn.

Boka er en historisk roman og lagt nært opptil virkelige personer og virkelige hendelser, dog med visse kunstneriske friheter som forfatteren selv forklarer årsaken til i bakordet. Historien blir fortalt av Uthred som ser tilbake på sitt liv under kampene som foregår når danene sakte, men sikkert kjemper for å overta England på 800-tallet. Du har utrolig likandes og sympatiske hovedpersoner,, det er sjøfaring, slåssing, frykt, politikk, hevn, vennskap, respekt og selvfølgelig også noe kjærlighet. Alt du trenger i en god historisk roman, uten at det blir klisjé.

Er du usikker på om du liker historie eller historiske romaner er det vært å prøve denne, her tror jeg både historien og fortellermåten kan fenge de fleste.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina