Voldtekt. Et sterkt ord de aller fleste har et forholdt til. Kanskje kjenner du noen, har hørt om noen eller opplevd noe selv. Kanskje har du bare hørt historier gjennom media.

De fleste "vet" hva som gjelder som voldtekt, i teorien, men når de konfronteres med virkelige personer og situasjoner så viser det seg at det ikke er så svart-hvitt allikevel.
Denne boken går gjennom definisjonen, mytene, historiene, og ikke minst svakhetene ved politietterforskningen, rettssystemet og juryen. Allikevel er ikke dette en korsfestningsbok, den tar opp temaene og utfordringene veldig nøkternt og ser på svakhetene og hvorfor det er sånn. Den tar opp typiske fordommer og tanker vi alle har i større eller mindre grad.

Boken setter fokus på en type voldtekt vi sjelden hørt om, den bak lukkede dører. Den som begås hver dag, året rundt, av alle slags mennesker. Dette kan kanskje høres ut som en typisk feministisk bok, det er det absolutt ikke, her har de husket at også menn blir utsatt for overgrep og at en overgriper kan være kvinne.

Dette er en fagbok, noe som til til tider gjør at noe kan oppleves litt tørt, men det er så små partier at jeg ikke opplever det som noe problem.

Dette er en god og viktig bok som det er tydelig at det er lagt ned mye jobb og energi i.
Denne boken er allerede på utlån, da dette er en bok flest mulig bør lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Elin FjellheimMarte OnarheimVigdis VoldBjørg Elin NærlandRufsetufsaHarald KBjarne AashaugHeleneritaolineSyntaksfeilLilleviAntheiaHildaEmilieskkjell kØydisGVEmilie GeistJulie StensethSiri HelsethMarteAndreas BokleserTralteVibekeingar hIdaTrine S. AustbøLesevimsaTherese HolmLeselindaStian DalbergMy Criminal MindAvaLeseberta_23Marita LoeSissel ElisabethSiw ThorbjørnsenlillianerLindaBIngeborg G