Akk - da jeg skjønte at mitt eget forslag ikke nådde opp, håpet jeg ei stund på Faulkner. I sluttspurten heiet jeg på Huck Finn, men var ikke utspekulert nok til å stemme taktisk i siste runde.

Dermed skal jeg altså hente fram igjen Far Goriot, som jeg leste med litt blanda følelser for et års tid siden. Kanskje jeg med gode medleseres hjelp kan se verket med nye øyne?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Faulkner heiet jeg også på.

Alle ære til deg som går løs på Far Goriot etter så kort tid, og med så blandete følelser. Håper virkelig du - og vi andre - får et godt utbytte av å lese den i fellesskap!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste den også for et år siden og ga samme terningkast som deg. Føler meg litt usikker på hva jeg gjør, har så mange andre bokprosjekter. Hos meg startet bokopplevelsen som et brak av begeistring, for så å dale ganske fort, og ble dermed en liten skuffelse til slutt. Kanskje forventningene var skrudd i været gjennom Tore Renbergs forord?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser den gjerne om igjen; oppdager kanskje verdier jeg ikke fant første gangen. (etter hvert skumleste jeg litt innimellom, må jeg innrømme).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her fant jeg fem år gammelt innlegg av Tore Renberg. Ser ikke ut som han var helt sikker på selv hvor mange ganger han hadde lest Far Goriot.
Men boka får jo utvilsomt en panegyrisk omtale.

Kanskje romanen blir bedre ved å bli lest flere ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der var flere gode forslag denne gangen også, og så skulle vi havne på ei jeg har lest, vel, vel, slik er nå det.
Jeg skal nok lese i "Far Goriot", eller "Gamle Goriot" som min bok heter igjen sammen med dere andre, det blir liksom en annen opplevelse da. Likte boka dengang og vil tro at det ikke har endret seg. Har tidligere lest Eugénie Grandet og Skjemtsomme historier, har Tapte illusjoner ulest i bokhylla.
Jeg heier litt på Honoré de Balzac, for vi har bursdag på samme dag :)
Så håper jeg at du Marit, kanskje opplever boka annerledes og forhåpentligvis noe bedre enn sist.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Tore OlsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKirsten LundBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagMalinn HjortlandAmanda ASynneMHarald KHilde VrangsagenIngeborg GTuridmajaHelen SkogIrakkHarald AndersenAnne-Stine Ruud HusevåggretemorHeidi HoltanVannflaskeJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30Margrethe  HaugenJoannIngunn S