Er Dekameronen ditt forslag?

Jeg tror hele Bibelen (selv bare GT) blir for omfattende å ta som felleslesing her.
Hva mener andre?
Bibelen består jo dessuten av mange bøker, så vi kunne jo lest noen av dem sammen.
Jeg er enig i at Bibelens bøker er viktige for litteraturinteresserte pga. alle referansene til den i senere verker.
Bibelen er med i Farsethås' bok Litteraturens klassikere. Den eneste av Bibelens bøker som har eget kapittel hos Farsethås er Jobs bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg ville nok være varsom med å begi meg ut i en felleslesning av Bibelen på nettet. Et slikt prosjekt kunne fort trigge religiøse diskusjoner i stedet for litterære - jeg synes ikke bokelskere.no er stedet for en bibelgruppe. (Misforstå meg rett: jeg har også tenkt at "man burde egentlig ha vært gjennom Bibelen fra perm til perm".)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har lest Jobs bok og flere andre deler av GT og NT. Skjønner jo at forslagene mine kan være litt vel ambisiøse og spenstige, men er man en litteraturinteressert nerd av en lesehest, så er man det.. Er uansett utfall mest interessert i å lese verker det kan være vanskelig å komme gjennom alene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ok.
Du kan jo foreslå enten Bibelen eller Dekameronen, så blir én av dem med i avstemmingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg tenkt og tenkt, men fremdeles greier jeg ikke helt bestemme meg.. Vil aller helst lese GT, men siden det kan bli litt for omfattende må nesten forslaget mitt bli Dekameronen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kort sidelinjekommentar:...ser gjerne at Dekameronen blir valgt og vil sette ekstra pris på om bokmålsversjonen av Henrik Rytter (Nasjonalforlaget 1934) også blir med i diskusjonen da dette er av interesse for meg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da fører jeg Dekameronen opp i lista over innkomne forslag.
Skal forsøke å oppdatere den med ujevne mellomrom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ina Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienKirsten LundTralteSissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWencheMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik Vale