Orginalutgaven til "Skisser fra London" av Dickens som det snakkes om her inne akkurat nå, kan du laste ned gratis eller for et par dollar på amazon.com. "Sketches by Boz" heter den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Amazon finnes det også en gratisutgave av "Sketches by Boz" av Dickens, for den som er interessert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset. Du ga meg dyttet jeg trengte. Nå er den på plass!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har også lastet den ned nå. Men det er jo Gretemor som skal takkes - det var hun som først tipset om den :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk til Gretemor, bamseklem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klem tilbake :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lastet den ned :) det er som regel forskjell på antall sider i en papirutgave og en e-bok, men gratisutgaven på amazon er over 300 sider lengre enn den nye norske oversettelsen. Det er et stort avvik. Blir alltid nysgjerrig på hva som er droppet i oversettelsen. Hvem avgjør det, tror du, oversetteren eller forlaget, og på hvilke grunnlag?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror det var vanligere med forkortede versjoner tidligere enn det er nå. Og det er nok forlaget, ikke oversetteren, som bestemmer. Men i dette tilfellet er jo oversetter og forlegger én og samme person, så du kan jo bare spørre Runar Løvlie?

Fant forresten denne anmeldelsen av Skisser fra London i Dagbladet (Fredrik Wandrup), der han blant annet skriver: Men Løvlie har rett i at dette er første gang Dickens debutverk er utgitt i sin helhet på norsk ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

SolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun Svensli