Øyvind (37) fikk en påminnelse fra Øyvind (10) denne uken: "Når vi blir voksne og tjener penger selv må vi huske at vi kan kjøpe hele Alvefolket-serien."

Denne påminnelsen kom da jeg sto inne blant alt det magiske som finnes hos Outland i Stavanger sentrum. Midt i butikken lå det en stor bunke tykke bøker med de, for noen av oss, velkjente alvene utenpå. "The Complete Elfquest Volume 1" lød påskriften. Sideantall: 700. Litt av en murstein, med andre ord. Mitt eldre jeg lyttet uansett til min yngre variant og vi tok med oss mursteinen hjem. Jeg husker at jeg var veldig glad i serien da jeg var liten, men jeg tror aldri jeg fikk lest hele serien i sammenheng. Sånn sett var det gøy å endelig følge den første historien fra start til mål.

Det tok en helg å komme igjennom mursteinen, men historiene og karakterene var akkurat like engasjerende som jeg husker. Det eneste som var en smule forvirrende i starten var de engelske navnene på persongalleriet, men det gikk raskt over.

Alvefolket så dagens lys i 1978 så noen vil sikkert lure på om serien har tålt tidens tann. Jeg synes bestemt at dette er eventyr man uten problemer kan utsette nye generasjoner for.

Og de av dere som foretrekker digitale formater kan lese hele serien aldeles gratis på elfquest.com.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Så bra at du hørte på Øyvind (10)! <3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror nok de fleste hadde hatt godt av å lytte enda mer til tiåringen i seg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte lese denne høyt til mannen min og jeg kan sverge på at jeg så en liten tåre i øyekroken hans! Vi har nemlig pre-ordered akkurat denne for evigheter siden, og har ennå ikke fått den. Nå river han seg i håret og traver rundt på gulvet, og spør seg selv om HVORFOR ikke vi bor i Stavanger.....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda A