Takk for fin omtale. Boka står i "skal lese"- hylla mi nå, oversatt av Turid Farbregd i 2013: Da duene forsvant.
Jeg har tidligere lest både Stalins kyr, Baby Jane og Utrensking - alle meget lesverdige, men jeg likte den siste aller best - den bør du lese!

Og nå er jeg spent på "duene". (Jeg har sett at den har fått litt blandet kritikk fra "proffene").

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det er sikkert mye mer jeg kunne sagt om boken. Jeg husker ikke alle detaljene for det er en stund siden jeg leste den på finsk, og jeg leste den som underholdning. Hvis du vil ha en grundigere gjennomgang anbefaler jeg de omtalene som står under "Da duene forsvant" her på bokelskere.no.

Det er vanskelig å sammenligne med den andre bøkene hennes når jeg kun har lest Stalins kyr. Sammenlignet med den er "duene" (etter min mening) en bedre historie, for tidshoppene virker ikke like store og den handler om de folkene som levde da; ikke forfatterens oppvekst i Midt-Finland (selv om den også er interessant nok). I Stalins kyr virket det som spiseforstyrrelsen og tilværelsen i Finland var i fokus, mens Estlands historie var mer i bakgrunnen (selv om det var en del av helheten). Akkurat disse tingene liker jeg bedre i "duene".

"Proffene" har kanskje rett. Som en historie er "duene" spennende uten å røpe for mye på en gang, og mange ting blir ikke sagt direkte. Det jeg savnet var et avsnitt i slutten av boken med mer utdypning av hva som virkelig skjedde, men man kan vel ikke få alt.

Jeg skal lese Utrenskning og så vurdere "duene" i forhold til den. Kanskje jeg også leser "duene" på norsk senere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne Sjønnesen