På side 19, i kapittel 2, får vi vite om familien Munroe som flytter inn i eit eldre hus, og møblerer det:

"Det var speil i rammer med fine forsiringer, Wilton-tepper og reproduksjoner av malerier av en moderne kunstner som har gjort blått så populært"

Boka kom ut i 1932, men så vidt eg kan forstå så må den aktuelle handlinga i denne historia ligge ein stad mellom 1910 og 1920, kanskje nærmare 1920.

Er det nokon som har ein ide om kva for ein moderne kunstnar Steinbeck siktar til?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Den Steinbeck boka har jeg ikke lest enda, men tror Steinbeck refererer til Picasso's "blå periode" som var på begynnelsen av 1900-tallet. Picasso var "tangled up in blue" i noen år før han endret stil. Har lagt merke til disse, da noen av dem er veldig gode - og veldig blå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Åsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli HagelundReadninggirl30Harald Kmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtLinda NyrudTone SundlandJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil Stangelandsvarteper