En sterk og godt skrevet bok. Den tar opp et veldig viktig tema, og man føler at man blir veldig godt kjent med personene i boka. Man føler veldig med Eleni, og spesielt Giorgis, og alle de andre boka omhandler. Jeg ble tipset om denne boka av en lærer, og jeg fikk veldig mye ut av lesningen. Ikke bare fikk jeg lest en ordentlig god roman, men jeg lærte en del om spedalskhet i tillegg ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Vi har visst flere bøker felles, vi ;-) Må være et par år siden jeg leste denne. Husker jeg brukte lang tid på å bestemme meg for om jeg skulle lese denne eller ei. Vettet vant, og jeg brukte bare 3-4 dager på den. Som du sier, en føler sterkt med enkelte personer i deres kamp for å overleve ute på øya, bl.a fordi du ser fort at det går dårlig for enkelte. Husker ikke helt alle detaljene lenger men jeg trur jeg ga boka en femmer...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, du har visst ganske så god smak i bøker du, da ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, siden du sier det så... ;-) Når sant skal sies, og det skal det jo, så har jeg gjort forbausende få bomkjøp gjennom tidende. Årsaken er at jeg ofte bruker lang tid på å bestemme meg for om jeg skal kjøpe ei bok, sånn var det med Øya av Hislop, og jeg angrer som sagt ikke på det kjøpet. Om det var noe jeg ikke var fornøyd med i den boka, så var det en noe "uspennende" avslutning, derav bare terningkast 5.

Forøvrig er jeg ingen litterær mannssjåvinist. Riktignok har jeg mannlige favorittforfattere, men de utgjør bare omlag halvparten, min aller største fofatterhelt er en kvinne som heter Toni Morrison. Hun skriver om de svarte sin situasjon i USA før og nå. Suveren fortellerstemme, nydelig språk. Nobelprisvinner, tror det var i 1992.

En annet eksempel på såkalt kvinnelitteratur som ramla helt inn i hjerterota hos meg var Linda Olsson sin Jeg Skal Synge Deg Stille Sanger. Dette var Olssons debut, og hun skriver et slags kammerspill mellom ei gammel og ei ung dame. Vakrere og mer medrivende tekst får en ikke! Også ei bok jeg grubla himla lenge på før jeg kjøpte den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bruker også lang tid for å bestemme meg for å kjøpe ei bok. Går som regel inn her på Bokelskere.no for å sjekke hva slags omtaler boka har fått, og bruker god tid. Men når sant skal sies, har jeg ikke noen gang kjøpt en bok jeg ikke likte. Har selvfølgelig lest et par jeg ikke likte, men da som oftest bibliotekbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker har faktisk litt med relasjoner å gjøre, på samme vis som mennesker i mellom. Fikk anbefalt Skimmer av Gøran Tunstrøm for noen år sida. Etter maks ti sider var jeg og Tunstrøm "uvenner", det vil si, jeg fikk aldri boka under huden. Jeg la den bort og har seinere gitt den videre bort. Skimmer var ei prisbelønt bok.

Om du ser på boklista mi finner du mange femmere og seksere, og bare noen få med lavere karakter. Sistnevnte er fra mine yngre dager med guttebøker samt de dager jeg slukte krimbøker rått. Nå går det altså bl.a i bøker som du og jeg har felles.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, slik som med mennesker er det noen bøker man rett og slett ikke har god ''kjemi'' med. Jeg lånte boka ''Predikanten'' av Camilla Läckberg etter sterk anbefaling fra lærerinna mi på skolebiblioteket, men den fenget meg virkelig ikke. Tror jeg led meg gjennom hele det første kapittelet. Handlingen var i og for seg god den, drapssaken virket veldig interessant, og hadde den samme saken gått på Mord og Mysterier eller CSI på tv, så hadde jeg nok sittet fengslet foran skjermen. Men den boka var rett og slett ikke en av mine ''venner.''

Forresten, det er godt at du endelig har tatt til fornuft og leser noen virkelig gode bøker nå for tiden, da ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete Gjessing