Min sommertradisjon er høytlesning, nå for barnebarna. Vi fyrer opp i utepeisen, pakker oss inn i reinsdyrskinn, og mormor leser. Det er noe eget med høytlesning. Gir en dobbelt glede! Disse barna leser utmerket på egen hånd, men det å lese sammen, en bok både den voksne leseren og barnet har glede av, knytter oss sammen på en helt spesiell måte.

Og jeg er lykkelig så lenge de vil lytte! De to eldste har vel allerede passert det stadiet. Er usikker på 14-åringen; har ikke klart å velge bok enda.

Til 10-åringen har jeg bestilte Flukten til Watership, har Alice i eventyrland med Tove Janssons illustrasjoner i bakhodet, og selv har hun «den voldelige» serien Helter og monstre på himmelhvelvingen (den greske mytologien for barn) på ønskelisten. Vi leste først bok sist sommer med stor suksess.

Og selvfølgelig skal vi lytte til Fuglesang!

For egen del har jeg Uroen bok av Fernando Pessoa, som jeg leser litt i hver sommer, Emma av Jane Ausen (fant musespist på et sommermarked for 5 kroner, teksten er intakt!), Jordmora og Hurtigruta – en litterær reise på tapetet. Tviler på at jeg rekker alt dette. Skal også høre mer på Haugtussa med Rut og Pia Tellefsen og Hallvard Lydvo.

Da burde sommeren være godt dekket!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Har dere prøvd Sajo og beverungene? En typisk "utendørsbok"!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres ut til å være midt i blinken for oss! Sjekket litt hva andre bokelskere har sagt om beverungene, og bestilte den tvert på antikvariat.net. Hjertelig takk! Gleder meg til disse stundene med høytlesing utendørs. (Regner det, slår vi bare opp parasollen :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKaren RamsvikKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30Bjørg RistvedtAnette SHarald KVanja Solemdal