Har nettopp lest ut Den onde budbæreren av Mike Marqusee, om Bob Dylan. De første kapitlene ( halve boka) fikk meg til intenst å gjenoppleve egen oppvekst på denne tida. Hadde du sagt 1963 - 1969 er treffet enda større. Boka handler primært om Amerika, og ser på den gjensidige dialektikken mellom Dylan og USA/ Verden - men som nå var hendingene der viktige for vår kultur. Naturligvis var det mange ungdommer i Norge på denne tida Dylan hadde mindre betydning for, men for endel var han nok en av de viktigste påvirkningskildene. Skal man forstå radikaliseringa i 1968 og 1972 er denne boka en viktig byggestein. Men det er jo ei analyse/ debattbok da.
I Gunnar Staalesens trilogi om nittenhundretallet begynner tredje bind, 1999 Aftensang, i 1960. Hele serien er bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Denne skal jeg også bestille nå,må få lest den før konserten i Kristiansand !2/7!!
Takk for godt tips!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir spennende å høre om leseopplevelsen topper konsertopplevelsen. SekstitallsDylan topper definitivt 2000tallsDylan. - Men det er jo morro å se mannen synge levende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ifølge lunsjman på Twitter, Lars Helge Rasch, som også følger Tour de France:

kaggestad som 71-åring er bedre enn #BobDylan som 73-åring. #kristiansand #2tdf

https://mobile.twitter.com/lunsjmann

Spørsmålet til bokelskere som var tilstede: Var konserten bedre enn boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke lenge siden jeg las boka, og det med glede. Det var også en stor glede å se han igjen i går kveld på Odderøya. Det går neimen ikke an å sammenligne boka med konsertopplevelsen.
Jeg sier ja takk, begge deler

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt å høre Karen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, "Den onde budbæreren" bestiller jeg tvert! Gjør absolutt ikke noe om tidsspennet er litt større. Forøvrig har vel Bob Dylan sine røtter planta solid i mitt lille "målområde", med første albumutgivelse i 1962 (var det vel?).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sidan vi er i USA; vi hadde felleslesing av Steinbeck førre haust/vinter, og i Travels with Charley prøver jo Steinbeck å ta pulsen på landet sitt anno 1960. Hugsar ikkje om du var med på felleslesinga, men sjølv likte eg denne boka godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enda et godt tips. Takker! Setter denne på venteliste A foreløpig :-)
Forresten - ypperlig anmeldelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

EvaHanne Kvernmo RyeRolf IngemundsenJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87ThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelina