Stillstand er en bok som i utgangspunktet ikke er blandt bøkene jeg ser etter når jeg er på bibliotektet. Men som fersk bibliotekassistent, følte jeg for å utvide horrisonten noe.
Kan ikke si annet enn at jeg er svært glad for at sjefen foreslo å lese Agnes Ravatn og boka Stillstand - sivilisasjonskritikk på lågt nivå.
Boka inneholder 14 essays som tidligere er utgitt i "Dag og Tid" i serien "Stillstand. Agnes Ravatn oppsøkjer stadar der ingenting skjer"
På underfundig vis klarer A.Ravatn å dra meg inn i sine observasjoner og tankerekker. Den pratsomme nonna i klosteret, den sovende dommeren i Oslo tingrett og offiseren på "Rorbua" - alle står de levende for meg.
Boka er morsom og lettlest.
Anbefales.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Boka er så anonym at eg aldri hadde fått auge på den i ein bokhandel....Men, takk og pris, eg har den - og har hatt ei rett så triveleg stund saman med Agnes Ravatn og hennar underfundige observasjonar av situasjonar der ingenting skjer.
Eg har humra meg gjennom tekstane, har lese litt høgt for gemalen innimellom, og har hatt ein rett så triveleg ettermiddag i gråveret som pregar landsdelen vår i dag.

Om eg skal trekkje fram ein tekst eller to som fenga meg ekstra, så likte eg spesielt godt Brev frå kolonien (om Syden), Kjøtkverna (om kjøpesenter) og Livet på skjener ( om ein togtur).

Ravatn skriv godt, det er lett å sjå situasjonane ho skildrar med sin særs personlege synsvinkel. Håper og trur at vi får meir lesverdig frå hennar hand.

NB(Eg har skrive det same svaret under eit diskusjonsinnlegg av ElinBe)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. Furberg