Mange gode forslag - jeg kan allerede se at det vil bli vanskelig å velge! Jeg tenkte ei stund på å nominere Ditte menneskebarn av Nexø, men to forslag på samme forfatter synes jeg blir litt i overkant.

Min kandidat blir da Hemsöboerne av August Strindberg. En munter Strindberg, har jeg fått forståelsen av. Og aldri så lite injurierende: Det sies at folket på øya der Strindberg pleide å feriere, følte seg så uthengt da boka kom ut at de nektet forfatteren å sette sine bein på øya etterpå.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Har søkt litt på denne boken, men finner den bare på svensk. Vet du om den er kommet ut på norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er gitt ut på norsk også, blant annet på Den norske bokklubben. Jeg fikk tak i den i et antikvariat på nett (Bokloftet).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har skummet gjennom tråden så langt og ser det er mange gode forslag. Jeg hadde egentlig tenkt å foreslå Karen Blixen og Syv fantastiske historier. For meg er den ukjent. Jeg har bare lest den Afrikanske farmen og sett filmen selvfølgelig!!
Men liker veldig godt forslaget til Marit her om Hemsøboerne av Strindberg! Så jeg støtter det forslaget i stedet! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo Rye