Greit å vite. Det kommer helt an på sammenhengen og hvordan det skildres, tenker jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg er en stor tilhenger av Saramago, men akkurat En beretning om blindhet likte jeg mindre enn de andre jeg har lest. Savner den humoren han så elegant fletter inn - selv om teamene kan være dystre. Dette ble etter min smak vel ekkelt, uten det forsonende skjæret forfatteren ellers legger over våre skrøpeligheter. Jeg har skrevet en omtale (ser at Jostein allerede har lenket til den :-)
Vil gjøre høre hva du synes hvis du leser den, gretemor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har ikke jeg lest noe av det andre han har skrevet. Ricardo Reis står i hylla. Kanskje det ville være lurt å lese En beretning om blindhet først. Hva tenker du?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror En beretning om blindhet kan gi et vel dystert inntrykk av Saramagos forfatterskap. Kanskje ikke den beste boken å begynne med?

Mine favoritter er
- Det året Ricardo Reis døde (dette er fra en diskusjon en tid tilbake).
- En flåte av stein
- Beleiringen av Lisboa (jeg mener det står noe om denne også, i den diskusjonen jeg lenket til ang. Ricardo Reis)

Det er ingen ting med bøkenes temaer som tilsier at de bør leses i en bestemt rekkefølger. Bortsett fra at En beretning om klarsyn er oppfølgeren til historien om blindhet.

Lykke til med utvelgelse og lesing!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Pär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundKirsten LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienFrode Øglænd  MalminIngunn SLailaMads Leonard HolvikJulie StensethTanteMamie